Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 22.04.2009.

Predstavljanje knjige Šimuna Jurišića 'Glasoviti hrvatski govori'
Održava se
23.04.2009.

Predstavljanje knjige Šimuna Jurišića "Glasoviti hrvatski govori : Primjeri" (Logos, Split, 2008.) održat će se u četvrtak, 23. travnja 2009. u 18,30 sati u čitaonici Knjižnice Sesvete (Trg D. Domjanića 6).

Knjigu će predstaviti dr. sc. Šimun Jurišić i Ivan Babić.

Knjiga "Glasoviti hrvatski govori" obuhvaća 33 glasovita govora hrvatskih političara, književnika, svećenika i drugih kulturnih i društvenih djelatnika, počevši od 1513. godine i govora Šimuna Kožičića pa sve do suvremenih događanja i govora Mile Budaka, Ante Pavelića, Josipa Broza Tita, Alojzija Stepinca, da bi na kraju knjige stavio i govore dr. Franje Tuđmana, Vlade Gotovca i Vlatka Pavletića.

Dr. Šimun Jurišić, književni povjesničar i publicist, rođen je u Splitu, 1942. godine. Znanstveni je savjetnik, sveučilišni profesor i predstojnik Odsjeka za hrvatski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru.

Objavio je oko 25 knjiga i knjižica, među njima su i: "Na tragu Ive Andrića", "Na tragu Miroslava Krleže" i "Na tragu Milana Begovića". Proučava hrvatske književne povjesničare od Ðure Šurmina do Antuna Barca  i Emila Štampara.

Objavio je oko 100 prikaza i kritika na predstave kazališta u Splitu, Zagrebu i Dubrovniku u novinama (Vjesnik, Borba, Književne novine) i časopisima. Godine 2008. tiskana mu je doktorska radnja "Splitsko kazalište od godine 1893. do 1941".

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –