Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.03.2017.

Predstavljanje knjige Marije Lamot 'Zašivene riječi'
Održava se
10.03.2017. u 19:30h

Marija Lamot: Zašivene riječi

Predstavljanje knjige Marije Lamot "Zašivene riječi" (HDP, Biblioteka časopisa Poezija, 2016.) održat će se u petak 10. ožujka u 19,30 sati u u Knjižnici Marije Jurić Zagorke u Zagrebu (Krvavi most 2).

Na predstavljanju, uz autoricu, sudjeluju: Ivan Herceg (urednik knjige), Božica Pažur, (književna kritičarka) i Darija Žilić (književna kritičarka).

Stihove čitaju Dina Leško i Ivan Herceg.

***

Samoća

Samoću ne možeš iskorijeniti kao stablo.
Njene ptice ostaju u krošnjama.
Planina je riječ kojom počinje filozofija.
njen ponor je najdublji.

Na obroncima planine
topla sućut sunca i
dirljiva privrženost bilja.
U podnožju svadbuju rascvala stabla.
Voda zrcali samotna lica
promijenjena snom riba.

O autorici:

Marija Lamot rođena je 22.12.1959. godine u Krapini, gdje završava osnovno i gimnazijsko obrazovanje, a filozofiju i sociologiju diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Zaposlena je kao profesor u Gimnaziji u Krapini. Za časopis Hrvatsko Zagorje piše prikaze poezije recentnih pjesnika. Zainteresirana za bioetičke probleme, napisala je scenarij za eko-predstavu "Zatrpanost prostora" koju je s učenicima Srednje škole Krapina izvodila na nekoliko bioetičkih stručnih skupova. Objavljuje stručne članke u časopisu Metodički ogledi, a suautorica je udžbenika Etika za 1. razred gimnazije. Objavila je šest zbirki pjesama: "Zrcala začuđena suncem" (1993.), "Vrijeme radosti snijega" (1998.), "Priprema za obiteljsku fotografiju" (2001.). Pjesme iz ove zbirke uvršene su u antologiju "Off line - hrvatsko pjesništvo devedesetih" (Quorum, 5/6, Zagreb, 2001.). Zbirka "Mrazove sestrice" objavljena je 2005., "Neprestano stvarima mijenjam imena" 2008. i "Mjesto gdje prestaje prostor" 2012. godine. Objavljuje u časopisima Poezija, Književna republika, Kolo, Riječi, Luč, Polja. Za časopis Hrvatsko zagorje piše o recentnim pjesnicima. Pjesme objavljuje u virtualnom časopisu Knjigomat. Članica je Hrvatskog društva pisaca i Hrvatskog filozofskog društva.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –