Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 21.02.2018.

Predstavljanje knjige Nikice Slavića 'Vedra strana života'


PREDSTAVLJANJE JE OTKAZANO ! Organizatori se ispričavaju svima koji su namjeravali prisustvovati predstavljanju.


Predstavljanje knjige novinara i publicista Nikice Slavića "Vedra strana života" (Fraktura, 2017) održat će se u četvrtak 22. veljače u 12 sati u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. O knjizi će govoriti Tereza Slavić, Ludwig Bauer, Iva Karabaić i Seid Serdarević, a ulomke iz knjige čitat će Joško Ševo.

Za Jacka Londona govori se da su mu najbolje one pripovijetke u kojima piše o svom životu. Ja bih ovdje tu konstataciju malo parafrazirao, jer se u svim ovim zapisima ne radi o jednoj osobi, njenom životu, nego je ta osoba samo jedan dio – većinom pasivni promatrač ovdje iznesenih pripovijedaka i događaja. Sve ove priče i satire zapravo su male psihološke studije o malim ljudima i malim stvarima koji svi iz različitih razloga dolaze u sukob sa okolinom, društvenim običajima, moralom ili pak uobičajenim građanskim normama, što sam kao pasivni promatrač zapisivao u svoju bilježnicu koja nosi naznaku "Vedra strana života".

Nikica Slavić

Nikica Slavić

Vedra strana života

  • Fraktura 02/2018.
  • 144 str., meki uvez
  • ISBN 9789532669206
  • Cijena 89.00 kn

Sve ove priče i satire zapravo su male psihološke studije o malim ljudima i malim stvarima koji svi iz različitih razloga dolaze u sukob sa okolinom, društvenim običajima, moralom ili pak uobičajenim građanskim normama, što sam kao pasivni promatrač zapisivao u svoju bilježnicu koja nosi naznaku 'Vedra strana života' (Nikica Slavić).

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –