Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.11.2017.

Predstavljanje knjige Tihomila Maštrovića 'Kroatološki ogledi'
Održava se
20.11.2017. u 12h

Predstavljanje knjige Tihomila Maštrovića Kroatološki ogledi” (Leykam international, 2017), održat će se u ponedjeljak 20. studenoga s početkom u 12 sati u Preporodnoj dvorani palače Narodnoga doma u Zagrebu (Opatička 18).

Sudjeluju: akademik ZVONKO KUSIĆ, predsjednik HAZU, akademik MISLAV JEŽIĆ, dr. sc. HRVOJKA MIHANOVIĆ-SALOPEK, prof. dr. sc. TIHOMIL MAŠTROVIĆ.

U knjizi "Kroatološki ogledi" donose se radovi vezani uz književnoznanstveni projekt "Hrvatski književni povjesničari"; slijede prilozi u kojima se komentira međunarodno priznanje hrvatskoga jezika ostvareno godine 2008.; neki su radovi posvećeni književnim opusima hrvatskih književnika Milana Begovića, Ante Tresića Pavičića, Nike Andrijaševića i Joje Ricova te austrijske književnice hrvatskoga podrijetla Paule von Preradović; potom se objavljuju prilozi vezani uz sudbinu hrvatske knjige te ostali prilozi: o Novigradu i novigradskom kraju u prirodoslovnom putopisu Spiridiona Brusine, o znanstvenim interesima Vjekoslava Maštrovića u svjetlu njegove bibliografije i prilog o Susretima, časopisu Hrvatsko-češkog društva.

Tihomil Maštrović

Kroatološki ogledi

  • Leykam international 07/2017.
  • 300 str., meki uvez
  • ISBN 9789533400495
  • Cijena 220.00 kn

"Kroatološki ogledi" Tihomila Maštrovića donose kroatističke eseje i rasprave, a pristup temama uglavnom je filološke naravi, štoviše u najvećem dijelu, književnopovijesni i književnokritički, dok su neke od tema obrađene komparativno kroatističkim postupcima. Većina priloga u knjizi napisana je nakon znanstvenih skupova na kojima su ovdje uvršteni radovi najprije usmeno priopćeni i potom u odgovarajućoj znanstvenoj smotri objavljeni.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –