Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.05.2019.

Predstavljanje knjige 'Umrijeti u Hrvatskoj' Slobodana Šnajdera
Održava se
09.05.2019. u 19h

Predstavljanje knjige "Umrijeti u Hrvatskoj" Slobodana Šnajdera održat će se u okviru Subversive Festivala u četvrtak, 9. svibnja u 19 sati u dvorani Müller Kina Europa (Varšavska 3, Zagreb).
 
Razgovor s autorom vodit će urednik Seid Serdarević.

Memoarska proza "Umrijeti u Hrvatskoj" jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih pisaca i intelektualaca Slobodana Šnajdera u pet eseja progovara ne samo o Hrvatskoj danas i jučer već i o samome Šnajderu, o njegovu odnosu prema ocu i majci, prijateljima, književnosti i, naravno, o pisanju njegova nagrađivanog i prevođenog romana Doba mjedi.

Umrijeti u Hrvatskoj nikada nije bilo jednostavno, makar se ovdje oduvijek umiralo lako, a živjelo se oduvijek teško. Šnajderova memoarska proza postavlja pitanja jer u njoj se životno isprepleću književnost, filozofija i politika, sudbine raznih ljudi sa sudbinom autora samoga. U središtu ovih eseja uvijek stoji advocatus diaboli koji stalno preispituje sebe samoga, koji sumnja, koji zna da je kraj ujedno ušće početka.

Slobodan Šnajder

Umrijeti u Hrvatskoj : Pet eseja

  • Fraktura 03/2019.
  • 184 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789533581293
  • Cijena 139.00 kn

Memoarska proza 'Umrijeti u Hrvatskoj' jednog od najistaknutijih suvremenih hrvatskih pisaca i intelektualaca Slobodana Šnajdera u pet eseja progovara ne samo o Hrvatskoj danas i jučer već i o samome Šnajderu, o njegovu odnosu prema ocu i majci, prijateljima, književnosti i, naravno, o pisanju njegova nagrađivanog i prevođenog romana 'Doba mjedi'.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –