Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 24.02.2020.

Predstavljanje rezultata provedbe 'Čitateljskog programa za zatvorenike i djecu'
Održava se
27.02.2020. u 13h

Predstavljanje rezultata provedbe Čitateljskog programa za zatvorenike i djecu održat će se 27. veljače od 13 do 15 sati u prostorijama udruge Roditelji u akciji u Zagrebu (Žerjavićeva 10).

Ovo događanje organiziraju Hrvatsko čitateljsko društvo i Roda povodom završetka trogodišnjeg programa koji je financiralo Ministarstvo pravosuđa RH.

Čitateljski program za zatvorenike i djecu povezuje djecu i roditelje koji su u zatvorima kroz aktivnosti čitanja naglas, omogućujući tako da roditelji, iako odvojeni, budu na poseban način prisutni u djetetovu životu. Cilj je ovoga programa ojačati roditeljske kompetencije i razvijati pozitivno roditeljstvo među zatvorenicima-roditeljima.

Ovaj program danas se provodi u svim kaznenim tijelima u Hrvatskoj. Prve knjige svojoj djeci čitale su zatvorenice iz Kaznionice u Požegi, a od 2015. godine do danas, Roda i Hrvatsko čitateljsko društvo osigurali su oko 2000 knjiga i slikovnica za provedbu programa. Zatvorenici i zatvorenice dobiju na izbor knjigu prilagođenu dobi i interesima djeteta, čitaju je, te snimku na CD-u i knjigu šalju na poklon svojem djetetu.

Najveća svjetska organizacija za promicanje pismenosti ILA (International Literacy Association) Čitateljskom programu dodijelila je 2017. godine nagradu za inovativnu promociju čitanja u Europi.

Na događanju će biti predstavljena postignuća programa, njegov utjecaj na korisnike, mogućnosti uključivanja drugih dionika te planovi za daljnju provedbu. Poziv je otvoren za institucije socijalne skrbi, zatvorskog sustava i probacije, vrtiće, škole, knjižnice, izdavače, autore i autorice, organizacije civilnoga društva i sve zainteresirane.

Prijavite se za sudjelovanje do srijede 26. veljače 2020. na ovoj poveznici.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –