Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 01.03.2018.

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana 'Dok ti oči ne dogore'
Održava se
05.03.2018. u 19h

Predstavljanje zbirke pjesama Dinka Telećana "Dok ti oči ne dogore" (Fraktura, 2017) održat će se u ponedjeljak, 5. ožujka u 19 sati u dvorani Müller kina Europa u Zagrebu.

Uz autora o njegovoj zbirci će govoriti Tomislav Bogdan, Delimir Rešicki i Seid Serdarević.

Pjesme će čitati Dubravka Ostojić.
 
“Poezija Dinka Telećana posjeduje ponešto od istinske nadrealnosti i nadrealizma kao danas, znam da posve oksimoronski zvuči, kanonske povijesne avangarde. I u tome je možda doslovna začudnost knjige poezije Dok ti oči ne dogore — brza, ritmična mjesta sraza onoga “nad” i onoga “realnoga”, da ne napišem stvarnosnoga. Taj magični sudar karakteristika je ove knjige, koju odlikuje krajnja konceptualna domišljenost. Njezino vezivno tkivo čine i mnogi motivsko–tematski, što eksplicitni, što implicitni kronotopi, od kojih je ponajbitniji — drvo javora (i ne samo za Stradivarijeve violine). Oni knjizi Dok ti oči ne dogore daruju istinsku poetsku ljepotu i bogata asocijativna polja na putovanju raznim prostorima. Ali i ne samo prostorima jer Dinko Telećan nadahnuto u svojim stihovima putuje i kroz vrijeme, tražeći uvijek ono što ne smije biti izostavljeno na rubu riječi/stiha.”

Delimir Rešicki

Dinko Telećan

Dok ti oči ne dogore

  • Fraktura 01/2018.
  • 128 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532669121
  • Cijena 119.00 kn

Poezija Dinka Telećana posjeduje ponešto od istinske nadrealnosti i nadrealizma kao danas, znam da posve oksimoronski zvuči, kanonske povijesne avangarde. I u tome je možda doslovna začudnost knjige poezije 'Dok ti oči ne dogore' - brza, ritmična mjesta sraza onoga 'nad' i onoga 'realnoga', da ne napišem stvarnosnoga. Taj magični sudar karakteristika je ove knjige, koju odlikuje krajnja konceptualna domišljenost.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –