Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 05.02.2019.

Predstavljanje zbirke priča Predraga Ličine 'Bljuzga u praskozorje'
Održava se
06.02.2019. u 20h

Predstavljanje zbirke priča Predraga LičineBljuzga u praskozorje“ (Naklada Jesenski i Turk, 2018.) održat će se srijedu, 6. veljače u 20 sati u Kulturnom centru Mesnička (Mesnička ulica 12, Zagreb).

Knjigu će predstaviti: Predrag Ličina (autor), Kruno Lokotar (urednik), Matko Vladanović (kao kritičar) i Josip Vujčić (kao kolega pisac i režiser) a neke će scene odigrati: Tihana Lazović, Bojan Navojec i Dado Ćosić.

Malo je ovako dobrih priča, majstorski postavljenih i razvijenih likova, duhovitih i preciznih, reklo bi se filmskih dijaloga u našoj književnosti, pa ova zbirka prijeti da postane ozbiljan hit u lice društvenom ukusu i šutnji. Konkretnije, u ovim urnebeskim pričama možete sresti grupicu hevimetalaca Srba na traktoru s prikolicom na kojoj voze u lance zavezanog crnca kako bježe u Banja Luku i nalijeću na hrvatske vojnike od kojih je barem jedan panker; Mesija i Žutog na ljetovanju, otprilike Pišonju i Žugu 2.0, pripadnike nove generacije, geekove i jednako neodoljive luzere koji susreću vanzemaljce i upoznaju se s problemom lošeg gospodarenja vodenim resursima ili priču o tome što se događa kada se Zemlja prestane okretati, pa u Hrvatskoj zauvijek osvane i ostane prvi dan zime, bljuzga u praskozorje… - Kruno Lokotar

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –