Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 22.03.2007.

Pridružite se večeri poezije i vina

Queer Zagreb, već petu godinu zaredom, predstavlja različite umjetničke forme i potiče umjetnike u formi da slijede vlastite impulse queer usmjerenja i hrabro ih uzjašu kako bi pobjegli od vlastitog sumraka. Za slavljeničko izdanje, na samoprozvanom Olimpu nastranosti, iliti queera, organizirati će se 'Večer poezije i vina'. Pozivaju se svi pjesnici, i oni koji se tako vole nazivati, na sudjelovanje u dionizijskom druženju i javnom čitanju poezije u okviru ovogodišnjeg festivala.

Prisjetimo se zajedno, u magluštini vinskih para, drevnog boga Dioniza, koji je trčkarao zelenim livadama i plesao kolo s nimfama i vragolastim satirima. Legenda kaže da je Dioniz kao mladić bio posebno atraktivan i kao takav prošao razne avanture. Kad je jednom prigodom, prerušen u smrtnika, putovao brodom, mornari su ga pokušali oteti i iskoristiti za svoje zadovoljstvo. No, Dioniz je bio milostiv prema njima te ih je pretvorio u dupine, ali je sačuvao kapetana, jer je trebao čvrstu ruku da mu drži kormilo.

Molimo sve zainteresirane da pošalju nekoliko svojih pjesama (3-5) na e-mail adresu pr@queerzagreb.org do 15. 4. 2007. na temelju kojih će se odlučiti tko će nastupiti na ovoj atraktivnoj 'Večeri poezije i vina'.

Večer poezije i vina, 10. 5. 2007. u okviru Queer Zagreb festivala (7. – 12. 5. 2007.)
Rok za prijave: 15.4.2007.

Za queer zagreb festival Nataša Bodrožić
tel: 091 178 9973

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –