Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.12.2009.

Promocija knjige 'Identitet : Potraga za pripadnošću u izmijenjenoj Europi'

Promocija knjige "Identitet : Potraga za pripadnošću u izmijenjenoj Europi", koja je nastala kao rezultat programa Balkanske stipendije za novinarsku izuzetnost (BFJE), održat će se u srijedu 16. prosinca 2009., u 18 sati, u prostorijama Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu (Perkovčeva 2).

Serija tekstova rezultat je četveromjesečnog istraživanja i putovanja novinara Balkanom i Europskom Unijom. Ove godine su autori tekstova obradili temu – Identitet – iz raznovrsnih kutova, razrađujući teme kriminalnog, društvenog, kulturnog i religioznog krajolika balkanskih zemalja.
 
Na promociji će govoriti ovogodišnja pobjednica programa Maja Hrgović, novinarka Novog lista, autorica nagrađenog teksta "Kad žene odlaze na zapad ceh plaćaju obitelji“, i Barbara Matejčić, slobodna novinarka,  autorica teksta "Brak kao teret, a ne sloboda izbora".

Drago Hedl, član međunarodnog žirija programa BFJE govorit će o važnosti koju program stipendiranja novinara ima u kontekstu trenutne medijske situacije u Hrvatskoj. O programu ce govoriti regionalni koordinator Dragana Obradović, koja ce najaviti natječaj za 2010. godinu
 
Program stipendija, kojeg su pokrenule zaklade Robert Bosch Stifting i ERSTE, u suradnji s Balkanskom mrežom za istraživačko novinarstvo (Balkan Investigative Reporting Network, BIRN), nudi financijsku i profesionalnu podršku rastućoj potrebi za poticanjem kvalitetnog izvještavanja, regionalnog umrežavanja novinara te unaprjeđenja detaljnog izvještavanja o kompleksnim pitanjima koja su ključna za regiju, kao i za Europsku uniju.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –