Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 15.05.2007.

Promocija knjige Život je tabloid - feljtoni & fantomi

Predstavljanje nove knjige Zdravka Zime “Život je tabloid - feljtoni & fantomi” održati će se u sklopu Zagrebačkog sajma knjiga u srijedu, 16. svibnja 2007. u 12 sati u Profil Megastoreu u Zagrebu, Bogovićeva 7.

Sudjeluju:
Zdravko Zima, autor
Ervin Jahić, urednik knjige
Nenad Rizvanović, glavni urednik u V.B.Z.-u

O knjizi:

Elitist ukusom i mišlju, a opet angažirani slobodni mislitelj, posjetitelj koncerata klasične glazbe koji u privatnoj diskoteci posjeduje desetke rokerskih što ploča, što CD-a, suptilni književni kritčar i zaljubljenik u nogomet, vatreni navijač svog kluba, Zdravko Zima je daleko od salonskog ili pseudoakademskog »pape« ili mrzovoljna ekskluzivista koji se zatvara pred »profanim« i s prezirom gleda pastvu koja masovno hrli u svoje glazbene ili nogometne hramove. Njegov je životni stil srođen i sa zagrebačkom elitom i sa zagrebačkom ulicom i njezinim kafićima i upravo je zbog toga uvijek bio u stanju, unatoč društvenoj stratifikaciji, jednakomjerno pisati o pojavama u svim slojevima i u njima prepoznavati biće svoje suvremenosti. (...)

Bez želje za dociranjem, daleko od namjere da poučava de bene vivendi, Zima iznosi mnoštvo, često jedinstvenih, insajderskih podataka o osobama, eruditskih pikanterija, ali i sintetskih objedinjavanja koja sva pokazuju koliko je Zima u pripremi akribican, u mišljenju precizan i u ispisu vješt. I premda sam vrlo često svoje članke završava rezignantno (»A što više uopce reći?«), iz njegovih tekstova zrači vitalnost, vitalnost kulture, jer ako glupost i jest vječna i dominira u svakom vremenu, svatko tko se protiv nje bori pokazuje želju da kvalitetno bude živ.
Iz pogovora Borivoja Radakovica “Kulturnjak medu genijima”

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –