Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 27.10.2008.

Promocija knjige 'Stolačka čaršija : U vidiku perenijalne filozofije'
Održava se
28.10.2008.

Promocija knjige Rusmira Mahmutćehajića "Stolačka čaršija : U vidiku perenijalne filozofije", održat će se u utorak 28. listopada 2008., u 18 sati, u dvorani MMC (multi medijalnog centra), Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb.

O knjizi će govoriti:

prof. dr. Ivo Banac,
mr.sc. Alija Hodžić,
Medina Hadžihasanović-Katana,
te autor prof.dr. Rusmir Mahmutćehajić

O knjizi:

Stolačka čaršija stara je sakralna jezgra Stolačke doline i mreže naselja na brdskim padinama i uzvisinama oko nje. Izgrađena čaršija plod je ljudskog nastojanja da, u uzajamnosti s Vječnošću, svaki dan pronađe odgovor na važna životna pitanja. Tako je nastala cjelina sakralne arhitekture koja „istječe“ iz nevidljivog središta dna doline, ali i koja se usmjerava prema njemu kao principu sveg postojanja. Iza toga sakralnog graditeljstva sakralni je nauk - to dvoje odražava i usmjerava tradicijski način života, koji obuhvaća svaki ljudski trenutak nastojanja da se čovjek pronađe ili ozbilji u svojoj najvišoj mogućnosti.

Devedesetih godina dvadesetog stoljeća, tijekom rata u Bosni, Stolačka čaršija razorena je do temelja; prema autorovim tumačenjima, to razaranje je kulminacija dugotrajnih procesa.

Knjiga je izašla u suizdanju Izdanja Antibarbarus iz Zagreba i Buybook iz Sarajeva.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –