Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 10.03.2016.

Svečanost i proglašenje najčitatelja godine u KGZ-u
Održava se
14.03.2016. u 12h

Foto: © Moderna vremena

Završna svečanost i proglašenje Najčitatelja za 2015. godinu održat će se u ponedjeljak 14. ožujka u 12 sati u Zagrebačkom kazalištu lutaka (Ulica baruna Trenka 3).

Riječ je o Izboru kojeg Knjižnice grada Zagreba po petnaesti put organiziraju za djecu starije osnovnoškolske dobi (12 do 14 godina) u cilju poticanja interesa za knjigu i čitanje. Najčitatelj godine je dijete koje prema statistici posudbe posudilo najveći broj knjiga. To je ujedno i dijete koje su knjižničari zapazili kao marljivog i vrijednog člana koji puno čita, razgovara o knjigama, traži savjet pri izboru naslova, rado dolazi u knjižnicu i na vrijeme vraća posuđene knjige.

Na Završnoj će svečanosti Davorka Bastić, ravnateljica Knjižnica grada Zagreba, proglasiti najčitatelje - dječaka i djevojčicu koji dijele prvo mjesto i tom im prilikom uručiti nagrade i članske iskaznice za besplatno korištenja usluga u svim Knjižnicama grada Zagreba do njihove punoljetnosti.

U programu sudjeluju najčitatelji prošlih generacija – danas uspješni mladi ljudi, glumac Silvio Vovk, KGZ band u kojem sviraju i pjevaju knjižničari te autorice knjiga za djecu i mlade Sanja Polak i Julijana Matanović.
 

Nagrade:

"Najčitatelj godine" u mreži Knjižnica grada Zagreba dobiva:
veliki komplet knjiga, uplatu članarine u Knjižnicama grada Zagreba do punoljetnosti, seminar brzog čitanja i poklon iznenađenja.

Drugi i treće plasirani pobjednik u mreži dobivaju:
mali komplet knjiga, seminar brzog čitanja i jednogodišnju uplatu članarine u Knjižnicama grada Zagreba.
 
Pobjednik iz svake pojedinačne knjižnice dobiva:
mali komplet knjiga i jednogodišnju uplatu članarine u Knjižnicama grada Zagreba.


Partneri su izdavačke kuće Algoritam, Mozaik knjiga i Profil Knjiga, Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski, OKI, Lenovo, Microline d.o.o. i Atlantic Grupa uz čiju potporu se projekt provodi.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –