Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.02.2015.

Teatar poezije : Sve što ti želim reći
Održava se
14.02.2015.

U subotu, 14. veljače u 20 sati Teatar poezije u Muzeju prekinitih veza priređuje poetsku predstavu “Sve što ti želim reći”. Dramski umjetnik Goran Matović, uz podršku Irene Šekez Sestrić, rekapitulira ljubavni govor 20. i 21. stoljeća.

Predstava "Sve što ti želim reći" svojevrsna je ispovijest dvoje ljubavnika koji razgovaraju kroz poeziju u formi konkretnog dijaloga. Stihovi najvećih pjesnika 20. i 21. stoljeća (Ujević, Šimić, Parun, Borges, Majakovski, Dedić, Antić, Dautbegović...) kolažirani su na način da se međusobno povezuju i ulančavaju. Kroz poetski razgovor dvoje glumaca publika se upoznaje s njihovom ljubavnom pričom, od prvog susreta, preko turbulentnih uspona i padova…

Likovi (muškarac i žena) kojima se ne znaju imena, upoznaju se slučajno. Čitajući svoje horoskope u novinama, već na samom početku naslućuje se energija  njihovih temperamentnih i kompliciranih karaktera. Zatim slijedi zavođenje kroz fragmente Dalijevih pisama Gali i Svilu Jozefine Dautbegović, zaljubljivanje kroz Šimića, Ujevića, Vesnu Parun i Paula Eluarda, te fatalna ljubomora i posesivnost kroz  stihove Majakovskog, Borgesa i Branislava Glumca.

Predstava je građena udjelom poezije, dokumentarnog svjedočanstva o prvom susretu i horoskopskih projekcija .

Drugi dio predstave je dinamičan, nabijen erosom i prkosom dviju strastvenih naravi koje se svađaju i mire, rastaju i sastaju, uzdižu do zvijezda i padaju u ponore.....

Predstava završava Arsenovom pjesmom "Ne daj se Ines" u formi dijaloga, kao svojevrsnoj rekapitulaciji njihove ljubavne sudbine.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –