Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 06.03.2018.

Tportal raspisao jedanaesti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman
Održava se
05.-19.03.2018.

Dosadašnji dobitnici nagrade roman@tportal.hr

Tportal je raspisao jedanaesti po redu natječaj za najbolji hrvatski roman, a dobitniku ili dobitnici književne nagrade tportala pripast će 50 tisuća kuna.

Ove godine o dobitniku 50 tisuća kuna vrijedne nagrade roman@tportal.hr odlučuje peteročlani stručni žiri koji čine književna kritičarka Katarina Luketić, pisci i urednici Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić, književna prevoditeljica Ursula Burger te kazališni redatelj Ivica Buljan, koji predsjeda žirijem. Žiri će prvo odabrati 11 polufinalnih, a potom pet finalnih naslova, a ovogodišnji dobitnik ili dobitnica bit će poznati u lipnju.

U konkurenciju za književnu nagradu tportala ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a mogu ih prijaviti izdavači ili autori od 5. ožujka do 19. ožujka 2018.

Detalji o uvjetima natječaja i izboru dostupni su u Pravilniku natječaja. Prijava se vrši putem online formulara prijavnice dostupnog na ovom linku ispod ili na naslovnici rubrike kultura, u kojoj u narednom periodu možete pratiti sve o tijeku natječaja, kao i na stranici kultura.tportal.hr na Facebooku.

U konkurenciju za književnu nagradu tportala ulaze hrvatski romani izdani u prošloj kalendarskoj godini, a mogu ih prijaviti izdavači ili autori od 5. ožujka do 19. ožujka 2018.

Lani je najboljim romanom proglašen 'Ciganin, ali najljepši' Kristiana Novaka u izdanju nakladničke kuće OceanMore, a Novaku je to drugi put da je dobio tportalovu književnu nagradu. Ranije je nagrađen za roman 'Črna mati zemla' (Algoritam, novo izdanje OceanMore).

Prethodnih godina nagradu su dobile autorice Olja Savičević Ivančević za roman ‘Adio kauboju’ (Algoritam, novo izdanje Sandorf) i Sibila Petlevski za ‘Vrijeme laži’ (Fraktura) te autori Dalibor Šimpraga za roman ‘Anastasia’ (Durieux), Tahir Mujičić za roman ‘Budi Hamlet, pane Hamlete’ (AGM), Drago Glamuzina za roman ‘Tri’ (Profil), Zoran Malkoč za roman 'Roki Raketa' (Profil), Ivica Đikić za roman ‘Sanjao sam slonove’ (Naklada Ljevak) te Slobodan Šnajder za ‘Doba mjedi’ (Tim Press).
 

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –