Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.10.2009.

Tribina dekonstrukcije : Dorta Jagić i 'Kičma'
Održava se
14.10.2009.

U srijedu, 14. listopada 2009., u 19 sati, u Hrvatskom društvu pisaca u Zagrebu (Basaričekova 24), održat će se Tribina dekonstrukcije na kojoj će gostovati pjesnikinja, prozna autorica i prevoditeljica Dorta Jagić.

Na tribini će sa autoricom razgovarati o njezinoj zbirci priča "Kičma“ (Aora, Zagreb, 2009) romanopisac, književni kritičar i prevoditelj Boris Perić i voditeljica Tribina dekonstrukcije Darija Žilić.

 Dorta Jagić je rođena u Sinju 1974. godine. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove (filozofija i religijska kultura). Osim poezije piše i objavljuje eseje, dramske tekstove i kratke priče (nagrade časopisa Vijenac i Večernji list). Dosad objavila zbirke pjesama "Plahta preko glave" (1999., nagrađena Goranom za mlade pjesnike), "Thamagochi mi je umro na rukama" (2001.), "Ðavo i usidjelica" (2003.) te "Kvadratura duge" (2007).

Uvrštena je u brojne pjesničke antologije, a pjesme su joj prevođene na engleski, njemački, poljski, rumunjski, mađarski, makedonski i slovenski jezik. Dobitnica nagrade Balkan Grand Prize for Poetry 2007. na međunarodnom festivalu u Rumunjskoj. Kazališna je pedagoginja i redateljica u studentskim kazališnim grupama u Zagrebu.

Zbirka "Kičma" prva je njezina prozna zbirka.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –