Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.09.2018.

Večer irske poezije i glazbe u društvu Bartholomewa Ryana
Održava se
20.09.2018. u 20h

Bartholomew Ryan

Hrvatski PEN centar i Booksa pozivaju vas na večer irske poezije i glazbe u društvu Bartholomewa Ryana, u četvrtak, 20. rujna u 20 sati (Booksa, Martićeva 14d, Zagreb).

Ryanova će glavna tema biti čuveno "Finneganovo bdijenje". Prizivajući Kaosmos, ekologiju i feminizam, ovo je jedinstveni doživljaj kultnog djela Jamesa Joycea u glazbeno-scenskoj izvedbi irskog pisca, filozofa i glazbenika koji predaje na sveučilištu u Lisabonu i prvi je gost književne rezidencije Hrvatskog P.E.N. centra.

Bartholomew Ryan istraživač je filozofije i koordinator CultureLaba na Institutu za filozofiju Nova (Instituto de Filosofia da Nova – IFILNOVA) Sveučilišta Nova u Lisabonu, pisac, glazbenik i kompozitor, rođen u Dublinu. Studirao je u Dublinu, Aarhusu i Kopenhagenu. Bio je predavač na Bard Collegeu u Berlinu, Lady Margaret Hall u Oxfordu i Sveučilištu u Aarhusu. 

Između ostalog objavio je knjige "Faces of the Self: Autobiography, Confession, Therapy" (urednik; 2018.), "Nietzsche and Pessoa: Ensaios" (urednik; 2016.), "Nietzsche and the Problem of Subjectivity" (urednik; 2015.) i "Kierkegaard's Indirect Politics: Interludes with Lukács, Schmitt, Benjamin and Adorno" (autor; 2014.).

Član je istraživačkih grupa "Pitanja subjektivnosti: književnost i filozofija", "Lisbon Nietzsche Group" u okviru CultureLaba i "HyperNietzsche" te istraživačkog projekta "Experimentation and Dissidence" u Centru za filozofiju Sveučilišta u Lisabonu. Dobitnik je FCT (Fundação para a Ciência e a Tecnologia) istraživačke stipendije (travanj 2014. – ožujak 2015.) za rad na projektu "The Plurality of the Subject in Nietzsche and Pessoa".

Ryan vodi međunarodni glazbeni projekt The Loafing Heroes, a 2016. objavili su svoj peti album The Baron in the Trees.

Ulaz je besplatan, a događanje će se odvijati na engleskom jeziku, bez prijevoda.

– The Loafing Heroes / Bartholomew Ryan –

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –