Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 28.02.2017.

Večer poezije : Ottó Fenyvesi 'Kod nas više nema kanibala'
Održava se
02.03.2017. u 19h

Fraktura vas poziva na večer poezije Kod nas više nema kanibala, s mađarskim piscem Ottóm Fenyvesijem, povodom predstavljanja istoimene zbirke pjesama u izdanju Frakture.

Književna večer će se održati u četvrtak 2. ožujka u 19 sati na Institutu Balassi – Mađarski institut u Zagrebu (Augusta Cesarca 10, Zagreb).
 
Sudjeluju: Ottó Fenyvesi, Lea Kovács, Delimir Rešicki i Seid Serdarević.

Poezija Otta Fenyvesija oduvijek čuva mogućnost onoga jednoga maloga, ali još uvijek preostaloga i otvorenoga puta za sve što štiti elementarnu ljudskost i cijeli registar ljudskih emocija komprimiranih u pjesnički tekst. Notorni Martin Heidegger dirljivo je pisao o “tajni poljskoga puta”, već vidno umorni Jim Morrison u “Američkoj molitvi” šamanski recitirao “We used to belive/In the good old days / Will still recive/In little ways / The Things of Kidness...”

“Jedan gram je poezija. Dva su utopija”, piše Ottó Fenyvesi u svojim opet antologijskim stihovima, koji komotno mogu stajati kao moto u svim izborima recentnoga europskoga pjesništva.

Delimir Rešicki

Otto Fenyvesi

Kod nas više nema kanibala : Izabrane pjesme

  • Prijevod: Lea Kovács
  • Fraktura 01/2017.
  • 200 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789532668414
  • Cijena 169.00 kn

Poezija Otta Fenyvesija oduvijek čuva mogućnost onoga jednoga maloga, ali još uvijek preostaloga i otvorenoga puta za sve što štiti elementarnu ljudskost i cijeli registar ljudskih emocija komprimiranih u pjesnički tekst. 'Jedan gram je poezija. Dva su utopija', piše Ottó Fenyvesi u svojim opet antologijskim stihovima, koji komotno mogu stajati kao moto u svim izborima recentnoga europskoga pjesništva.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –