Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 14.07.2008.

Velika ljetna turneja - najveći hrvatski Brod knjižara!

Ovogodišnja turistička sezona na Jadranu bogatija za jedinstven kulturni događaj - Brod knjižaru! Brod knjižara krcat knjigama i književnicima, glazbenicima i umjetnicima od 19. srpnja do 1. kolovoza 2008. kreće u svoju veliku ljetnu turneju na 14 destinacija na Jadranu - od Crikvenice do Makarske.

Riječ je o iznimno vrijednoj i jedinstvenoj kulturno-turističkoj manifestaciji koja promiče hrvatske knjige i pisce, dovodi ih i do najudaljenijih hrvatskih otoka s ciljem promicanja kulture čitanja i pisanja.

Brod knjižara plovit će s nekoliko tisuća naslova knjiga i razne druge literature praćene zabavnim programom, animacijama za djecu, gostima piscima i glazbenicima, obogaćujući na taj način ukupnu hrvatsku turističku ponudu. 

Tijekom dvotjedne turneje Brod Knjižara će od 19. srpnja do 1. kolovoza uploviti u 14 mjesta na jadranskoj obali: Crikvenica (19. srpanj), Krk (20. srpanj), Cres (21. srpanj), Mali Lošinj (22. srpanj), Rab (23. srpanj), Novalja (24. srpanj), Sali (25. srpanj), Sv. Filip Jakov  (26. srpanj), Zlarin (27. srpanj), Šibenik (28. srpanj), Primošten (29. srpanj), Jelsa (30. srpanj), Supetar (31. srpanj) i Makarska (1. kolovoz).

U ovu jedinstvenu manifestaciju aktivno se uključilo svih 14 Turističkih zajednica kao suorganizatori projekta koje će u svojim mjestima organizirati dodatan bogat kulturno-zabavni program.

Uplovljavanjem Broda knjižare u spomenute luke od 10 sati ujutro počet će cjelodnevna zabava u kojoj će osim pisaca učestvovati klape, orkestri, brojni umjetnici, grupa Belfast Food, lokalni pisci i pjesnici te brojni drugi gosti iznenađenja.

Stanovnici, gosti, domaći i strani turisti, imat će priliku kupiti na Brodu knjižari najpoznatije naslove na hrvatskom i stranim jezicima izdavačkih kuća Algoritma, Profila, VBZ-a, Leo commmerce-a, Trsat Pola itd.

Glavni sponzor ovog kulturno-turističkog projekta je kompanija MasterCard Europe koja od ove godine želi  biti prisutnija u kulturi i turizmu Hrvatske te je s tim ciljem pokrenula novu nagradu - ZLATNU MASTERCARD STATUU koja će se dodijeliti najboljem domaćinu, Turističkoj zajednici, za doprinos kulturnom turizmu Jadrana.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –