Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vanja Spirin

Smrtonosna mizija : I druge priče

  • Nakladnik: Zagrebačka naklada
  • 11/2014.
  • 246 str., meki uvez
  • ISBN 9789532521665
  • Cijena: 10.62 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

On je momak s kvarta mutne prošlosti i izražene sklonosti prema filekima, usprkos činjenici da je predani vegan. No, usprkos toj neobičnoj činjenici, u njemu se krije pangalaktički heroj, koji će se, kako bi spasio damu u nevolji, hrabro boriti protiv svemirskih zlikovaca teško zamislivih rasa i vrsta. Uz malu pomoć drevnog okutnog kulta na Zemlji, neustrašivi taksijaner-šahist će se suočiti sa samim Nečastivim (premda se tu svakako radi o čistom pretjerivanju), a njegove vizije će ga odvesti u misiju u kojoj će mu prijatelji i suborci biti bića koja on inače s velikim zadovoljstvom jede.

S druge strane, on pak spada u vrstu bića koju njegovi suborci smatraju poslasticom, no, na stranu s gadarijama, kada se tu malo popije bude tu i pjesme i masline i taburice. Dakako, spominje se i stina. O podcikivanju snaša i divljoj strasti, tjelesnim užicima i putenosti, da ne pričamo. 



***

Vanja Spirin rođen je 1963. u Zagrebu. Do sada je objavio:

 

- "Hangrap i Drobhila. Starohmirijski ep"; Biblioteka Hrvatski pisci, Pegaz, Zagreb 1996.
- "Hrvatski mitovi i legende : Priče o bogovima", Pegaz, Zagreb 1997.
- "Junačke zgode Junker΄sa & Valianta"; Bakal, Zagreb 2000.
- "Blago bogova... i druge priče"; Bakal, Zagreb 2001.
- "Treći nos", priče, Bakal, Zagreb 2003.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –