Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Étienne Davodeau

Neznalice: Priča o međusobnoj inicijaciji

  • Nakladnik: Fibra
  • Prijevod: Goran Marinić
  • 07/2014.
  • 272 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533211800
  • Cijena: 13.27 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Zima je, lijepo vrijeme, a dva lika s kapama na glavama i škarama u rukama podrezuju lozu. Jedan radi samouvjereno, drugi, suzdržaniji, promatra prvoga i pokušava shvatiti što "povezuje tog tipa s njegovom lozom" i čudi se "jedinstvenom spoju pojedinca i komada stijene na udaru vjetra". Prvi je vinar, drugi je autor stripa.

Godinu je dana Étienne Davodeau uživao u radostima rezidbe, okopavanja, bačvarstva, a i preispitujući se o biodinamici. Richard Leroy je zauzvrat čitao stripove koje je odabrao Étienne, susretao autore, odlazio na festivale, posjetio tiskaru, visio nad Étienneovim crtaćim stolom…

Étienne i Richard razmjenjuju svoja znanja i vještine, pokazuju mjesta koja njihov rad (umjetnički i vinogradarski) mogu dijeliti, a ona su brojnija nego što se na prvi pogled moglo zamisliti...

Prolistaj!

***

Étienne Davodeau (1965.) francuski je crtač i scenarist stripa. Devedesetih je s prijateljima, među kojima su i stripaši Joub, Jean-Luc i Fred Simon, osnovao studio BD Psurde, u kojem je nastao njihov zajednički strip-album "La Vie Tourmentée d'Ernest Formidable" (Mučan život Fenomenalnog Ernesta). Davodeau 1992. nastavlja stripom "Les Amis de Saltiel" (Saltielovi prijatelji). Slijede "Quelques Jours avec un Menteur" (Nekoliko dana s lažljivcem), "Reflexe de Survie" (Nagon za preživljavanjem) i trilogija "Un monde si tranquille" (Miran svijet, 1999., 2000., 2002.).

U njegovim je djelima prisutno zanimanje za društvene probleme i svakodnevicu malog čovjeka, što je posebno naglašeno u crtanoj reportaži Rural!" (Selo!). Od 2002. u nakladničkoj kući Delcourt uređuje stripovska izdanja koja se bave suvremenom stvarnošću. Autor je i scenarija za stripove za djecu (serija Max et Zoé).

Uz "Neznalice: priča o međusobnoj inicijaciji" (Les Ignorants: récit d'une initiation croisée, 2011.) u Hrvatskoj je objavljen i strip "Lulu oslobođena" (Lulu femme nue, 2008., 2010.) u izdanju Fibre. Strip je dobio brojne nagrade.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –