Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zrinka Paladino

Nikola Filipović : Majstor arhitekture

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 10/2015.
  • 505 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533038599
  • Cijena: 399.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Knjigom "Nikola Filipović - Majstor arhitekture" dr. sc. Zrinka Paladino nastavlja rad na monografskim obradama hrvatskih arhitekata 20. stoljeća s ciljem analitičkog prikaza dosega umjetničke i stručne aktivnosti jednog od velikana hrvatske arhitekture.

Nikola Filipović predstavlja nezaobilaznu kariku u lancu vrhunskih hrvatskih arhitekata 20. i 21. stoljeća, čijim je djelovanjem hrvatska arhitektura osigurala svoje mjesto i u razvoju europske i svjetske arhitekture. Umjetnički talent vrhunskog crtača svrstava ga u niz korifeja hrvatske arhitekture kojima s pravom pripada naziv "Majstora arhitekture", dok je njegovo pedagoško djelovanje utjecalo na stručno i umjetničko profiliranje generacija današnjih arhitekata, ali i na razvijanje hrvatske arhitektonske scene uopće.

Kroz petstotinjak stranica i obilje grafičkih priloga ova knjiga predstavlja hrvatsku arhitekturu kroz priču plemenitog čovjeka i velikog umjetnika koji arhitekturu poistovjećuje sa životom i život s arhitekturom.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –