Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Raquel Martínez

Sjene jednoroga

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Tanja Tarbuk
  • 11/2015.
  • 241 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533038520
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Claudia – novinarka rodom iz Ovieda, iako odrasla u Argentini – vraća se u Španjolsku s namjerom da započne novi život: nastanjuje se u Madridu i počinje raditi u baru koji se zove Jednorog. Ondje će upoznati Edgara, Meksikanca iz visoke klase koji također bježi od svoje burne prošlosti.

Kao jednorog – to izmišljeno biće koje nastanjuje našu maštu i naše žudnje – tako i protagonisti u ovome romanu prolaze istu dvojnost i žive na putu između onoga što žele biti i onoga što doista jesu. Susret s jednorogom jedna je od mogućnosti – ne manje čudesna zato što je neočekivana – da ti likovi pronađu sami sebe. Ovaj roman ujedno predstavlja poziv i čitatelju da priđe bliže samome sebi i bolje upozna drugoga.

"Sjene jednoroga" prvi je roman Raquel Martínez za koji je autorica dobila 12. nagradu za roman Ateneo Joven, kao i nagradu Europske unije za književnost (EUPL) 2010.

Ova je knjiga traganje za smislom života, čak i po cijenu neprestanih korjenitih promjena i kretanja od početka. (...) Raskošna proza, prepuna odjeka pojedinih latinoameričkih pisaca, zanimljivo organizirane radnje, inteligentne i privlačne argumentacije. – Francesc Parcerisas, AELC

Raquel Martínez-Gómez López rođena je u La Manchi u Španjolskoj 1973. godine. Doktorirala je informacijske znanosti na Sveučilištu Complutense u Madridu i specijalizirala Međunarodne odnose. Radila je u sektoru za suradnju i razvoj i sudjelovala u mnogim programima sveučilišne razmjene u Meksiku, Argentini i Kubi. Trenutačno živi u Madridu i odgovorna je za Odjel komunikacije u Fondaciji Carolina. Dobitnica je nekoliko književnih nagrada, među kojima treba istaknuti nagradu Grada Móstolesa 2002. godine za knjigu "Del color de la lava", dok je roman "Sjene jednoroga" dobio 12. nagradu za roman Ateneo Joven i nagradu Europske unije za književnost (EUPL) 2010.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –