Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Karin Slaughter

Rane

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Mirta Jambrović
  • 01/2016.
  • 441 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533432939
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Will Trent vrhunski je specijalni agent Istražnog ureda države Georgije. Sretno je zaljubljen i napokon se počinje rješavati svoje mučne prošlosti. Uskoro se uključuje u istragu misterioznog nestanka studentice s obližnjeg fakulteta. No njegova mu šefica, Amanda Wagner, zabranjuje da radi na tom slučaju. Will je zbunjen i ne razumije Amandine motive. Naravno, Will ne odustaje od slučaja i nastavlja istragu. Tragovi ga vode prema napuštenom sirotištu koje je nekada davno bilo njegov dom. Ubrzo postaje jasno da ga je Amanda maknula sa slučaja zbog toga što je njegova prošlost u prebliskoj vezi sa sudbinom nestale studentice. Rješenje istrage izravno je povezano s nepoznatim i misterioznim dijelovima Willova djetinjstva.

"Rane" (Criminal, 2012.) svjetski poznate autorice kriminalističkih romana Karin Slaughter, šesti je roman iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti. Nerijetko proglašavan dosad najboljim romanom ove popularne američke spisateljice u kojem ona podjednako briljira svojim živopisnim portretima junaka čiji su životi obilježeni gubitkom i tugom, kao i prikazom dramatične kriminalističke istrage.

Autorica Karin Slaughter, čiji naslovi su prodani u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta, pažnju je privukla već prvim romanom serijala "Triptih" (Znanje, 2012.), nakon kojeg su uslijedili jednako dobri "Krhotine" (Znanje, 2013.), "Postanak" (Znanje, 2014.), "Slomljena" (Znanje, 2014.) i "Duboki pad" (Znanje, 2015.). Filmska prava za roman "Triptih" otkupila je  producentska kuća Yellow Bird koja stoji i iza filmskih adaptacija Larssonove trilogije Millennium i Nesbøovih Lovaca na glave, a za roman "Krhotine" autorica je dobila je nagradu Crimezone za najbolji triler.

Karin Slaughter (1971.) nagrađivana je i uz Patriciu Cornwell jedna od najboljih američkih autorica trilera danas. Prodaja njezinih knjiga dosegla je vrtoglavih 30 milijuna primjeraka a prevedene su na više od trideset jezika. Njezini romani iz serijala o disleksičnom specijalnom agentu Willu Trentu, koji zločine istražuje na nekonvencionalan način i s radnjom smještenom u Atlanti, južnjačkoj metropoli s rekordnom stopom zločina u SAD-u, u više navrata našli su se na samom vrhu New York Timeseove ljestvice najprodavanijih knjiga. U desetak godina otkad se dodjeljuje ta književna nagrada, popularnog nizozemskog portala Crimezone za predstavljanje i recenzije trilera, Karin Slaughter jedina je strana autorica koja je bila nagrađena čak četiri puta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –