Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Gerbrand Bakker

Obilazak

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Maja Weikert
  • 06/2016.
  • 256 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532667103
  • Cijena: 139.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

Predstavlja se kao Emilie, ali to joj nije pravo ime, posudila ga je od pjesnikinje. Knjiga sabranih pjesama i portret Emily Dickinson među onih su nekoliko stvari koje je u ovu staru seosku kuću u zabiti Walesa donijela bježeći iz svoga starog života. A stari je život Amsterdam, fakultet na kojemu je izgubila posao zbog afere sa studentom i muž koji će uskoro krenuti za njom. Iz staroga je života donijela i nešto prijeteće i strašno, nešto zbog čega je sada sama, a društvo joj pravi samo deset bijelih gusaka, koje jedna po jedna netragom ne­staju.

Sve do Bradwenova dolaska.


Smješten u škrt i hladan, no prelijep krajolik Walesa, "Obilazak" Gerbranda Bakkera osvaja svojom zavodlji­vom atmosferom osamljenosti i prijetnje te pričom punom iskrena suosjećanja i ljepote. Preciznost i prividna jednostavnost Bakke­rova teksta, ispod koje sve pršti od snažnih emocija, i u ovome su djelu zaštitnim znakom sad već jednog od značajnijih europskih pisaca svoje generacije.

 

Moćno... Jedan od najljepše napisanih romana kojih se mogu sjetiti.
- Newsday

Kao i drugi romani na koje donekle nalikuje, poput "Sramote" J. M. Coet­zeeja i "Kad smo krali konje" Pera Pe­ttersona, "Obilazak" krase lakonski stil i zaplet svojstven trileru, s čestim promjenama kuta gledanja, zbog kojih se čitatelj ne prestaje pi­tati kakvo ga iznenađenje čeka iza ugla.
- The New York Review of Books  

Nepronična poezija Emily Dickinson sveto je pismo Bakkerova romana. Sve je onako čudnovato dikinsonski iskrivljeno, a naizgled običan krajobraz osvijetljen je nadzemaljskom aurom prijetnje.
- The Wall Street Journal  

Hipnotičan... Nezaboravan... Dirljiv... Živopisno priziva magličast, mahovinom obrastao krajobraz i baca svjetlo na život velike pjesnikinje.
- Booklist

Prije nego što je postao vrtlar, Gerbrand Bakker (1962.) studirao je nizozemski jezik i književnost te titlovao filmove. Prvi Bakkerov roman "Gore je tiho" (2006.) osvojio je publiku i kritiku u Nizozemskoj, gdje je postao najprodavaniji književni prvijenac. Godine 2010. dodijeljena mu je prestižna međunarodna nagrada IMPAC Dublin te je otad preveden na devetnaest jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Obilazak - Gerbrand Bakker –

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –