Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bruce Springsteen

Born to Run

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Lada Furlan Zaborac, Dražen Čulić
  • 09/2016.
  • 526 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789533135304
  • Cijena: 21.10 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Pisati o sebi čudan je posao... Ali u projektu poput ovog pisac mora obećati jednu stvar: pokazat će čitatelju način na koji razmišlja. Na ovim stranicama pokušao sam to učiniti. 

Bruce Springsteen, "Born to Run"

 

Godine 2009. Bruce Springsteen i E Street Band nastupili su u poluvremenu Super Bowla. Iskustvo je bilo toliko uzbudljivo da je Bruce odlučio pisati o tome. Tako je začeta ova izuzetna autobiografija. Tijekom proteklih sedam godina Bruce Springsteen posvetio se pisanju priče svog života donoseći istu onu iskrenost, humor i originalnost koju poznajemo iz njegovih pjesmama.

Opisuje odrastanje katolika u Freeholdu, u New Jerseyju, odrastanje između poezije, opasnosti i mraka koje su hranili njegovu maštu vodeći do, kako sam ističe, velikog praska – prvog nastupa Elvisa Presleyja u emisiji Eda Sullivana. Živo se prisjeća neumorne vožnje da postane glazbenik, ranih dana kao kralja barskih bendova u Asbury Parku i uspona E Street Banda. 

Razoružavajućom iskrenošću prvi put opisuje i priču o osobnim borbama koje su inspirirale njegove najbolje radove i pokazuje nam zašto pjesma "Born to Run" otkriva više nego što smo ranije znali. 


Autobiografija "Born to Run" bit će otkriće svima koji su ikada uživali u Bruceu Springsteenu, no ova je knjiga puno više od memoara legendarne rock-zvijezde. Ovo je knjiga za radnike i sanjare, roditelje i djecu, ljubavnike i usamljenike, umjetnike, čudake ili za svakoga tko je ikad želio biti kršten u svetoj rijeci rock ‘n’ rolla. Rijetko je koji izvođač ispričao vlastitu priču s toliko snage i zamaha.

Poput brojnih njegovih pjesama (Thunder Road, Badlands, Darkness on the Edge of Town, The River, Born in the USA, The Rising i The Ghost of Tom Joad – navedimo samo neke) autobiografija Brucea Springsteena napisana je liričnošću jedinstvenog umjetnika i mudrošću čovjeka koji je duboko razmišljao o svom iskustvu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –