Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
María Dueñas

La Templanza vinograd života

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Branka Oštrec
  • 10/2016.
  • 496 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532667882
  • Cijena: 179.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.

U silnoj želji da ponovno pokrene proizvodnju srebra u svojem rudniku Las Tres Lunas, Mauro Larrea spreman je staviti na kocku sve što ima. Uvjeren u svoje sposobnosti zahvaljujući kojima je od siromašnog rudara postao jedan od najuvaženijih građana Meksika, odluči uložiti golemi novac u američke strojeve. No izbija građanski rat Sjevera i Juga, a njegov američki partner pogiba u Bitki kod Manassasa. Larrea preko noći ostane bez ičega, no sreća ga ipak ne napušta – na neobičan način stječe vinograd La Templanza u svojoj rodnoj Španjolskoj. Premda krene preko oceana kako bi posjed prodao i izbavio se iz dugova, kad stigne u uspavani andaluzijski grad Jeres, čeka ga još puno iznenađenja, a nesuđena nasljednica La Templanze Soledad Montalvo samo je jedan od izazova s kojima se mora suočiti.

"La Templanza – vinograd života" novi je bestseler španjolske autorice Maríje Dueñas, koja se proslavila romanom "Vrijeme između krojenja". Napeta i pustolovna, puna neočekivanih obrata i osjećaja, ova saga odvodi čitatelja na užurbane ulice Havane i u idilične španjolske vinograde dok sa strepnjom prati nove avanture njezina šarmantnoga glavnog junaka.


Dueñas ponovo pokazuje dar velike pripovjedačice. Čitatelja odmah uvodi u priču i daje mu ono što očekuje: avanturu, ljubav, intrigu, prevaru i stalnu emocionalnu napetost. – Pilar Castro, El Cultural/El Mundo

María Dueñas odlazi korak dalje u savršenstvu svoga stila. I čini to uz rizik, ali i ambiciozno, dok joj priča putuje trima geografskim područjima: Meksikom, Kubom i Andaluzijom sredinom 19. stoljeća. – Amalia Bulnes, Mercurio

María Dueñas španjolska je književnica rođena 1964. u Puertollanu. Doktorirala je englesku filologiju i radi kao profesorica na Sveučilištu u Muriciji. Predavala je na američkim sveučilištima, piše znanstvene članke i sudjeluje u raznim obrazovnim, kulturnim i uredničkim projektima. Svojim prvim romanom "Vrijeme između krojenja", objavljenim 2009., privukla je pozornost čitatelja i postigla uspjeh kod kritike, a roman je preveden na više od dvadeset jezika. Uspjeh je ponovila romanom "Misión Olvido" iz 2012. i romanom "La templanza" iz 2015. Romani su nagrađeni s nekoliko književnih nagrada.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –