Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
W. Robert Nay

Upravljanje ljutnjom : 6 koraka kako obuzdati svoju ljutnju

  • Nakladnik: Naklada Veble
  • Prijevod: Marija Pavkov
  • 11/2016.
  • 276 str., meki uvez
  • ISBN 9789532511581
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Program u ovoj knjizi temelji se na mom uvjerenju da morate u potpunosti razumjeti i obraditi svaki sastavni dio jedne epizode bijesa za istinski uspješan ishod upravljanja bijesom. Dati vam tehnike bez potpunog objašnjenja zašto i kako one djeluju na svaku komponentu vašeg razvijenog bijesa je kao da pokušavate izgraditi kuću bez plana. Vi možete imati drvo i cigle, ali bez planova ne vidite veliku sliku onoga što pokušavate ostvariti. Prema tome, ova knjiga riješit će svaku glavnu komponentu vašeg bijesa dok ćete učiti:

1. Primijetiti nerealna očekivanja koja imate naspram sebe, drugih osoba i stvari koje, kada su neispunjene, pokreću vaš bijes. Vi ćete shvatiti prirodu očekivanja, kako ste ih naučili, te kako i zašto je važno preispitati i promijeniti neke od njih.

2. Smanjite svoj rastući bijes prije nego njegov plamen postane previše intenzivan da bi se kontrolirao. Vi ćete naučiti o fiziologiji ljutnje; kako vaše tijelo reagira i kako možete naučiti čitati svaku od fizičkih promjena na vrijeme, tako da možete izvršiti kontrolu prije nego vas val vašeg bijesa opere zajedno s njim.

3. Utvrditi kako vas misli koje se pojave u glavi nakon što se vaš bijes pokrenuo mogu uputiti prema neželjenom licu bijesa ili od njega. Koristeći ideje i tehnike kognitivno-bihevioralne terapije (CBT), razvit ćete konceptualno razumijevanje vrsta razmišljanja koje izravno utječu na ljutnju te kako promijeniti vlastito razmišljanje koje vam ne pomaže.

4. Komunicirati svoje misli i osjećaje jasno, koristeći snažno lice ljutnje koje nazivam "asertivno rješavanje problema". Naučit ćete uobičajene zamke koje ometaju vaše napore kako bi vas druga osoba razumjela i koje često izazivaju bijes kao odgovor. Naučit ćete kako ublažiti sukobe i umanjiti djelovanje drugih čija su ljutnja i taktike možda pokrenule vaš bijes u prošlosti.


Kada steknete razumijevanje anatomije vlastitog bijesa, naučit ćete najvažniji ključ ka transformaciji vašeg trenutnog pristupa bijesu: samosvijest. Vi ćete naučiti kako u potpunosti biti svjesni što pokreće vaš bijes, kao što su misli koje proizvode bijes, te kako vaše tijelo počinje reagirati emocionalno. Također ćete jasno vidjeti kako izraziti svoju ljutnju prema drugima. Ova samosvijest omogućit će vam da zamijenite vaše stare automatske odgovore u bilo kojem trenutku tijekom epizoda bijesa...

W. Robert Nay

 

**

Ova knjiga koja se obraća čitatelju na izravan način - utemeljena na više od 25 godina iskustva - do sada je pomogla desecima tisuća čitatelja u razumijevanju i kontroliranju destruktivne ljutnje u svim oblicima njenog izražavanja...

Stručnjak za ljutnju dr. Robert Nay vodi vas kroz:

- shvaćanje koje je od pet "naličja ljutnje" problem za vas, od pasivne agresije do ispada bijesa;
- prepoznavanje ranih upozoravajućih znakova ljutnje u vašoj fiziologiji i vašim mislima;
- savladavanje tehnika za smirivanje koje pomažu u naletu bijesa;
- identificiranje i mijenjanje nerealnih očekivanja koja imate od samih sebe i drugih ljudi;
- učinkovitije komuniciranje kada dođe do razlika u mišljenjima;
- vježbanje novostečenih vještina u svakodnevnom životu - dok ne postanu dio vašeg karaktera.

Ovo izdanje ujedno sadrži dodatno poglavlje o opraštanju, zajedno s dopunjenim primjerima i istraživanjima.

**

"Ukoliko ste i vi među onima koji svoju ljutnju žele izraziti na prikladniji način, ova knjiga zaista pomaže. Koristeći se primjerima svima znanih problema koje ljutnja uzrokuje, Dr. Nay donosi jasne i izravne savjete. Vodi vas korak po korak prema tome kako obuzdati ljutnju i komunicirati bez gubljenja kontrole - kako biste dobili ono što želite, a da pritom ne narušite svoje samopoštovanje, dobar glas ili odnose. Šest koraka predstavljenih u ovoj knjizi pomoći će vam da trajno preuzmete kontrolu nad vašom ljutnjom."

- Dr. sc. Margaret Wehrenberg, autorica "The 10 Best-Ever Anxiety Management Techniques"


"Ova vrijedna knjiga pruža dokazano utemeljene tehnike koje vam pomažu zadobiti kontrolu nad vašom ljutnjom i učinkovitije komunicirati. Najveće pohvale dr. Nayu na sastavljanju ovoga vodiča koji počiva na dugotrajnom kliničkom i istraživačkom iskustvu - i koji je ujedno tako jasan, praktičan i prilagođen čitatelju."

- Dr. sc. Donald Meichenbaum, voditelj istraživanja, Melissa Institute for Violence Prevention and Treatment, Miami


"Nay je stručnjak kada se radi o problematici upravljanja ljutnjom, a njegova knjiga Upravljanje ljutnjom značajan je doprinos postojećoj literaturi."

- Library Journal

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –