Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Zvonimir Grozdić

Nuspojave

  • Nakladnik: DADAnti
  • 09/2016.
  • 94 str., meki uvez
  • ISBN 9789538088025
  • Cijena: 6.50 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Od facebook buntovnika, koji pokreću revolucije skriveni iza tipkovnica i monitora, ironičnog prikazivanja određenih muško-ženskih odnosa, ljubavnih razočarenja, autor daje ironičan prikaz brojnih aspekata življenja. Uradci variraju po kvaliteti, neki su više tipa solilokvija s dušom i dnevničkoga tipa, dok u drugima dominira zrelo poetsko promišljanje o određenim temama koje obilježavaju suvremenog čovjeka.

Ironija, sarkazam, britke opservacije i introspekcija se izmjenjuju u ovim stihovima, a u nekim je radovima vrlo tanka linija između poezije i proze, gdje su pojedini radovi lišeni lirizma i ogoljeni do srži problema koje autor prikazuje. Vidljivo je da autor piše s lakoćom te da ima osjećaj za muzikalnost riječi, a uspjeliji je uglavnom u kraćim formama."

(Glas Istre)

Zvonimir Grozdić rođen 1972. godine u Zagrebu. Od 2000. živi i radi u Lovranu. Zastupljen u više zbornika poezije i proze

Priča „1 kokoši kljucaju" objavljena mu je u zbirci kratkih priča „Da sam Šejn“ (2007.), a priča „Ispovijed jednog ubojice" u zborniku kratkih priča „Najkraće priče 2007." Zastupljen u zbirci poezije „Erato 04", zbirci pjesama „Noć boema" (2008.), zbirci pjesama „Garavi sokak"(2009.), zbirci poezije i proze „Susret riječi" (2009.), te u elektronskom izdanju zbirke poezije "Miris žene” (2016.).

Pjesme mu se nalaze u književnim časopisima i na portalima za književnost, umjetnost i kulturu (Magazin Diogen, Radio Gornji Grad, Književnost Uživo, Književnost.org, Helly Cherry i drugi). Na svojem blogu nuspojave.bloger.hr objavljuje poeziju, kratke priče i glazbene projekte. Član je Matice hrvatske i pridruženi član udruge DADAnti koja se bavi promicanjem eksperimentalne umjetnosti.

Objavio je knjige:

- zbirku pjesama „Sanjao sam da sam ubio Doca Hollidaya“, Astroida, 2013.
- „Sanjao sam da sam ubio Doca Hollidaya", Studio Tim, 2013. (elektronsko izdanje)
- zbirku pjesama “Omlet od odabranih osmijeha”, Bratstvo duša, 2015.


U slobodno se vrijeme bavi i glazbom. Njegov eksperimentalni glazbeni projekt BLACKWATER SOUND PROJECT spoj je organskog i sintetičkog zvuka. Za nezavisnu izdavačku kuću (Slušaj najglasnije/Listen Loudest) snimio je tri albuma: „Far Away" (2013.), "Side Effects” (2014.) i “Border- land” (2015.).

Također radi na projektu TIHI OBRT, gdje spajanjem spoken vvord forme sa mračnijom glazbenom kulisom istražuje prostor ljudske psihe, mentalno - emotivnog sklopa i brojnih stanja uzrokovanih razočaranjem, pohlepom, mržnjom, neshvaćanjem, ignoriranjem i si.

TIHI OBRT - "Oživi me...” EP (Slušaj najglasnije/listen Loudest, 2015.)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –