Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ervin Dubrović

Ivo Marendić : Ivša - Iwscha

  • Nakladnik: Muzej grada Rijeke
  • 12/2005.
  • 104, tvrdi uvez
  • ISBN 9536587254
  • Cijena: 11.95 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Smijem s punim pravom kazati da sam bio najranim prijateljem Iva Marendića i da smo, vezani sasvim naočitim suputništvom tijekom cijeloga života, ostali intimusima do njegove samrtne postelje iz koje je, večer uoči smrti, poručio da se prvome meni telefonira njegov životni kraj.

No na njegovu psihogramu stvari se kompliciraju kada treba priznati kako njegova priroda niti je drugome otkrivala sebe samu, niti je sama ulazila u tuđost, u drugost, pa je tako i našu gotovo šezdeset godina dugu povezanost zatvorila malo-pomalo u neku vrstu ljušture, ljušture sačinjene od Marendićeve namjerne i po svojoj prilici obrambene egzaltacije površnošću i opčinjenošću trivijalnostima svakodnevice, ali pod kojom je ljušturom on kao kakvu magmu fantastično brižno i fanatično vjerno čuvao upravo praslike ili arhetipove našega zajedničkoga dječaštva, našega zajedničkoga mladićstva, posebice naših obiteljskih podudarnosti pri čemu su talijanski srodnici (počam od njegovih i mojih baka po majčinoj strani) igrali prvorazrednu formativnu ulogu.
Iz pogovora, Nedjeljko Fabrio.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –