Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Nenad Lakušić

Kad srce zaboli : Priručnik za bolesnike (i one koji to ne žele postati)

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 02/2018.
  • 240 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768153
  • Cijena: 19.51 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prednost i posebnost priručnika "Kad srce zaboli" jest, osim sažimanja dvodesetljetnog iskustva u radu s različitim kardiološkim bolesnicima, ta da sam se zajedno sa svojim suradnicama trudio napisati tekst krajnje jednostavno, laicima prihvatljivim i razumljivim jezikom. U priručniku se nalazi mnoštvo informacija i ilustracija vezanih za srčano-žilne bolesti, od njihove definicije i učestalosti, čimbenika rizika za njihov razvoj, znakova bolesti, dijagnostičkih metoda, načina sprječavanja nastanka bolesti te njihova liječenja.

Ponuđeni su barem načelni odgovori na većinu pitanja na koja kao kardiolog odgovaram u svakodnevnom radu. S druge strane, kako je u današnje moderno vrijeme dostupnost internetskih informacija nepregledna, ali često neprovjerena i zbunjujuća, ovaj priručnik nudi na jednom mjestu brojne informacije koje su relevantne i potvrđene kroz kliničku praksu.

Iz predgovora, prof. dr. sc. Nenad Lakušić


Iz recenzija:

Ovdje je riječ o pravom priručniku koji donosi detaljne smjernice o liječenju šećerne bolesti, pretilosti, povišenih masnoća i sl., kao i bolesti koje redovito prate takva stanja (hipertenzija, ateroskleroza, srčani infarkt, moždani udar i dr.). Uz izvrsne edukacijske tekstove utemeljene na dugogodišnjem iskustvu u radu s bolesnicima, kao i na korištenju relevantne  stručne literature, autor razmatra cijeli niz tema od preventive i najčešćih hitnih stanja do izabranih internističkih i endokrinoloških poglavlja, ne ustručavajući se zaviriti ni u zone alternative i psihosomatike, kao i u propitivanje sve češće pojave lukrativnog pristupa u struci i urušavanja etičkih načela s posljedičnim gubitkom povjerenja u nju. Knjiga je pisana razumljivo i jasno, stilom primjerenim širokoj čitalačkoj publici, zanimljiva je i lako se čita; vjerujem da će dobro doći svima onima koji žele potpuniju informaciju o mogućnostima zaštite i poboljšanja svoga zdravlja. - prof. dr. sc. Mate Sučić


Po svome sadržaju, volumenu i pristupu obradi tema, ova knjiga predstavlja jedinstveno, izvorno djelo, namijenjeno u prvom redu bolesnicima s nekom od kroničnih bolesti poput dijabetesa, pretilosti, hipertenzije, hiperlipidemija i sl., kao i širem čitateljskom krugu u svrhu zdravstvenog prosvjećivanja, a po svojim stručno-edukacijskim tekstovima zasigurno bi mogla biti od koristi i  pružateljima medicinskih usluga kao dobar podsjetnik. Uz seriozan pristup obradi tema, knjiga je pisana razumljivo i jasno, stilom primjerenim širokoj čitalačkoj publici i po svemu, s obzirom na postavljene ciljeve i populaciju kojoj se obraća, ne može  joj se osporiti opravdanost  i prikladnost, tim više što takve vrste edukativnog materijala u praksi nikada nema u dovoljnoj mjeri. Uvjeren sam da zavrjeđuje neko istaknuto mjesto u kućnoj knjižnici svake obitelji. - prim. dr. sc. Miro Šeremet

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –