Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Dubravko Habek i suradnici

Forenzička ginekologija i perinatologija

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • Nakladnik: Hrvatsko katoličko sveučilište
  • 05/2018.
  • 992 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789531768023
  • Cijena: 111.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ljudi koji svjesno ili nesvjesno zanemaruju nova iskustva i činjenice i koji ta iskustva i činjenice uvijek podvode pod svoje ideološke sheme, plove u sigurnu propast!

Davno su medicinski autoriteti tumačili da medicina nije samo egzaktna antropološka znanost nego je ona i umjetnost, dinamička i fluidna u svojoj prirodi, jer zbivanja i bolesti na koje ne možemo uvijek utjecati, kasnije u forenzičkoj medicini nazivana sudbinskim tijekom bolesti ili nepovoljnim zbivanjem, to i potvrđuju.

Perinatologija i ginekologija specifične su struke iz kojih u svijetu i u Hrvatskoj proizlazi velik broj sudskih parnica i medijacija sa značajnom nemedicinskom, socijalnom, emotivnom i medijskom refleksijom. Isprepletanje stručnih tematika, od komplikacija i pogrešaka pri dijagnostičkim i operacijskim zahvatima, porođaju, ranoj neonatalnoj skrbi i nepovoljnom ranom perinatalnom ishodu, anesteziološkim problemima, psihijatrijskim poremećajima, spolnom zlostavljanju, dokazivanju očinstva i materinstva, čedomorstvu i mrtvorođenosti, kriminalnim pobačajima, perinatalnom pomoru i kratkoročnom i dugoročnom pobolu, pa sve do kontroverznih bioetičkih, etičko-deontoloških, teološko-filozofskih i jurističkih problema, karakteriziraju forenzičku ginekologiju i perinatologiju.

Stoga i ideja o nastanku ove knjige, prijeko potrebne za našu svakodnevicu, za sigurnost trudnica, rodilja i babinjača, novorođenčadi i ginekoloških bolesnica, za sve sudionike zdravstvene skrbi u ginekologiji i perinatologiji i drugim znanostima, za dobru kliničku praksu i zaštitu materinstva, za smanjenje kliničkoga rizika koji iskri iz atipičnih, iznenadnih, hitnih i neočekivanih stanja. Broj autora koji su se odazvali pozivu i svojim iskustvenim, vlastitim profesionalnim i znanstvenim pristupom i načinom pisanja svojih poglavlja, govori o potrebnosti ovakvog djela, pa ga predajemo

Više od stotinu autora i koautora iz četiriju zemalja Europske unije napisalo je više od šesdeset poglavlja iz problematike kojom se bave. Svaki od autora svojim doprinosom pridonosi dosadašnjem, ali i novom shvaćanju struke u kontekstu forenzičke medicine uz nerijetke primjere iz sudske i vještačke prakse s vlastitim kliničkim i akademskim iskustvima i promišljanjima.

Iz predgovora, Dubravko Habek

Knjigu su uredili: Dubravko Habek, Ingrid Marton, Matija Prka, Ana Tikvica Luetić i suradnici

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –