Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ivana Mijić Vulinović Karmen Kmetović Prkačin

Vodič za sretan brak : Psihološko-pravni priručnik

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 04/2018.
  • 216 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551654
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Vodič za sretan brak: Psihološko-pravni priručnik", prvi takav priručnik na našemu tržištu, opisuje psihološku i pravnu dimenziju braka, odnosno partnerske veze. Činjenica da svaki treći brak u Hrvatskoj propadne, kao i da ljudi ulaze iz jedne veze u drugu, očajnički tražeći ljubavlju ispunjen sretan odnos, ponukala je autorice – psihoterapeutkinju Karmen Kmetović Prkačin i pravnicu Ivanu Mijić Vulinović – da daju odgovor na pitanje zašto je tomu tako. Autorice nam pritom, na temelju vlastitih životnih spoznaja i primjerima iz prakse i stručne literature, ukazuju na to kako prestati činiti uvijek iste pogreške u partnerskome odnosu i realizirati se kao ispunjena, voljena i sretna bića.

Za razliku od "Vodiča kroz razvod braka", njihova prvoga zajedničkog djela, ovdje je pravnom dijelu posvećeno manje stranica. Ipak, pravna obaviještenost o braku korisna je i ni na kakav način ne ugrožava odnos, odnosno ne upućuje na nedostatak povjerenja i odanosti. Knjiga, dotičući "vruće teme" koje najčešće postaju kamen spoticanja zdravome odnosu (financije, svekrve, sloboda u braku, preljubi i dr.), poučava čitatelja važnome pravilu – kako je skladan i sretan odnos sa samim sobom zapravo temeljni preduvjet kvalitetnoga partnerskog odnosa. Autorice vjeruju kako će ovaj Vodič pomoći čitateljima da svoje partnerske odnose postave na zdrave i čvrste temelje... i pritom budu sretni.
 
Priručnik je namijenjen svima koji su se nedavno vjenčali, započeli vezu, osobama koje su već dulje u braku ili u vezi, kao i onima koji su bili u odnosu u kojemu nije išlo ili još uvijek tragaju za pravom ljubavlju.
 
Knjiga Vodič za sretan brak nije samo majstor koji može pomoći oko popravka braka u kojem su stvari zapele. Ona predstavlja i sveobuhvatan pogled na moderno partnerstvo, a čitatelju/čitateljici omogućava osobnu promjenu i promišljanje svojeg odnosa na načine koji su različiti od onoga kako je do sada gledao/gledala na partnerstvo. - Danko Butorac, prof. psihologije, psihoterapeut, supervizor Europskog instituta za realitetnu terapiju (iz Recenzije)

Ivana Mijić Vulinović, rođena u Dubrovniku 1981. godine, diplomirala je pravo na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu, završava doktorski studij na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Osim rada u struci na sudu i privatno iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u medijima kao urednica i voditeljica radijskih i televizijskih emisija te autorica kolumni pravnog sadržaja. U zadnje vrijeme najviše je posvećena znanstvenim radovima iz područja međunarodnog prava, posebno ljudskih prava, u okviru kojih je, uz medijska prava i slobode, uvelike usmjerena na međunarodno-pravnu, neizostavno i nacionalnu regulativu obiteljsko-pravnih odnosa. Živi u Dubrovniku.

Karmen Kmetović Prkačin, rođena 1979. godine u Dubrovniku, na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplo­mirala socijalni rad, na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu magistrirala socijalnu psihijatriju i sociopatologiju. Članica je europskog instituta za psihoterapiju (EAP). Završila je edukaciju za praktičara neurolingvističke psihoterapije te je akreditirana fascilitatorica programa „Take charge of your life“ Instituta „William Glasser“. Zaposlena kao viša stručna savjetnica u Zavodu za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Bavi se edukacijom, psihoterapijom i savjetovanjem. Kao voditeljica i stručna suradnica sudjelo­vala je na brojnim radionicama i projektima. Autorica je programa prevencije virtualnog nasilja kod djece i programa Upravljanje stresom. Predsjednica je Udruge za promociju i zaštitu mentalnog zdravlja „Horizon“. Živi u Dubrovniku.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –