Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Rüdiger Dahlke

Bolest kao govor duše : Značenje simptoma bolesti i bolest kao šansa

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Mario Režić
  • 06/2018.
  • 464 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551890
  • Cijena: 22.43 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Nakon velikog uspjeha knjige "Bolest kao put" došlo je vrijeme za nastavak i proširenje tematike opisane u njoj. Brza i pozitivna reakcija na ovu koncepciju, isprva među zainteresiranim laicima, a kasnije sve više i u stručnim medicinskim krugovima, ukazala je na rastuću potrebu za načinom razumijevanja bolesti koji iznova spaja formu i sadržaj, tijelo i dušu. Poznati liječnik i psihoterapeut Ruediger Dahlke svojim uspješnicama bitno je pridonio novom razumijevanju bolesti kao posljedice psihosomatskih procesa. On bolest shvaća kao priliku da se ponovno uspostavi trajna harmonija tijela i duše.
 
Knjiga "Bolest kao govor duše" predstavlja dopunu i proširenje prvijenca "Bolest kao put" (napisanog zajedno s Thorwaldom Dethlefsenom) i u njoj je opisano mnoštvo slika bolesti. Knjiga pomaže čitatelju da shvati što mu tijelo govori, da tumači svoje simptome i poveže ih s duševnim uzrocima. Za onoga tko svoje simptome shvati kao smislenu poruku i poticaj da nešto nauči, suština liječenja nije u njihovu otklanjanju. Suština je u promjeni duševnog stanja čija je nužna posljedica simptom. Takav pristup bolesti pospješuje osobni razvoj i nanovo uspostavlja sveobuhvatnu harmoniju, trajno otklanjajući temelj za postojanje simptoma.

Proces izlječenja pomoću slika toliko je jednostavan da se intelektualnim ljudima čini težak. Naš problem s obrascima i slikama ponajviše je u našem jednostranom, analitičkom muškom razmišljanju koje podcjenjuje značenje simboličkoga ženskog suprotnog pola. Obratni postupak, to jest prenaglašavanje sfere slika, bio bi primjereniji našoj unutarnjoj stvarnosti.

Ruediger Dahlke studirao je medicinu u Münchenu. Slijedi obrazovanje za prirodno liječenje, te dubinsko proučavanje različitih smjerova psihoterapije. Uspio je kreirati cjelovit pristup psihosomatskim bolestima. Njegova ostala djela: "Bolest kao put" (s Thorwaldom Dethlefsenom, Naklada Ljevak 2011., 2017.), "Stupovi zdravlja", "Depresija", "Agresija", "Velika knjiga o postu", "Zakoni sudbine", "Ljekovite meditacije Ruedigera Dahlkea" (CD) itd. Dosad je napisao šezdesetak knjiga koje su prevedene na 28 jezika.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –