Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Bobbie Peers

U službi orbulatora

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Munib Delalić
  • 06/2018.
  • 208 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551906
  • Cijena: 14.47 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Kada Big Ben u Londonu najednom prestane otkucavati, William zna da će se dogoditi nešto veliko i sudbonosno. I u pravu je: iznenada se odnekud pojavi tajanstveni lik koji sebe naziva Agent orbulatora. Njegovo pojavljivanje označava početak novih vrtoglavih avantura za Williama i njegovu najbolju prijateljicu Isciju i suočavanja s novim pogibeljnim opasnostima. Što želi taj Agent orbulatora od Williama, i što je to uopće orbulator?

Mračne tajne i šifre koje je naizgled nemoguće razbiti ispunjavaju stranice trećega dijela trilogije o Williamu Wentonu – dječaku s čudesnom sposobnošću razbijanja šifri, u čijem se tijelu nalazi inteligentni metal luridij.


Trilogija o Williamu Wentonu prepoznata je kao štivo u kojemu će jednako uživati djeca diljem svijeta, a osim brojnih nagrada u Norveškoj (prestižna nagrada za dječju književnost Ark's Children Book Award, Dječji roman godine), prva knjiga, "Kradljivac luridija", dobila je i ugledno američko priznanje Parents' Choice Award, koje dodjeljuje američka neprofitna organizacija sastavljena od odgajatelja, znanstvenika, umjetnika, knjižničara, roditelja i djece, a nagrađuje se izvrsnost proizvoda namijenjenih djeci – od igračaka, glazbe, časopisa i softvera do knjiga.


Bobbie Peers stvorio je zabavan i fascinantan univerzum u pustolovnim nastavcima za djecu, koji se kreće brzinom od 110 kilometara na sat. Urnebesno najzabavnija mješavina komedije, znanstvene fantastike i akcijske avanture koju sam pročitao zadnjih godina.
Verdens Gang, Norveška

Bobbie Peers piše tako kinematografski, na način koji je akcijski usmjeren i tako opipljiv i vizualan da skoro vidiš film koji se odigrava pred tvojim očima dok čitaš. William Wenton je, bez svake sumnje, najbliži norveškoj inačici Harryja Pottera.
Bok 365, Norveška

Bobbie Peers (1974), norveški filmski scenarist i redatelj, ostavio je traga u povijesti norveškog filma osvojivši 2006. Zlatnu palmu za scenarij i  režiju filma Sniffer. Godine 2015. Peers debitira kao autor za djecu avanturističkim romanom "Kradljivac luridija", prvim dijelom serije o dvanaestogodišnjem razbijaču šifri Williamu Wentonu. Knjiga je 2015. osvojila uglednu norvešku nagradu za dječju književnost, Ark, a 2016. proglašena je knjigom godine u Norveškoj. Prema tom uzbudljivom i napetom romanu za djecu uskoro će biti snimljen i film.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –