Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Tanja Mravak

Moramo razgovarati

  • Nakladnik: Hena com
  • 09/2018.
  • 144 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789532592221
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prva knjiga, zbirka priča Tanje Mravak Moramo razgovarati“ objavljena je 2010. godine kao posljedica Nagrade Prozak za najbolji prozni rukopis autora/ica do 35 godina starosti. Zbirka je bila najnagrađivanija knjiga 2010. godine kada su joj dodijeljene Nagrada Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2010., Nagrada Slavić za autorski prvijenac (DHK) i Posebno priznanje Slobodne Dalmacije za kulturu.

Da se, ako je itko posumnjao, ne radi o slučaju, Tanja je potvrdila sedam godina kasnije, opet majstorskom zbirkom priča „Naša žena“ (Hena com 2017.). U međuvremenu, premda nije objavljivala nove priče, popularnost Tanje Mravak je rasla potaknuta njezinim kazivanjem priča (storytellingom) i kolumnama. I, naravno, prvom knjigom koja se čitala i prepričavala, kojoj se divilo, a koja je pomalo nestala s tržišta, pa je ovo reizdanje knjige već dugo nasušno.

Na prvom izdanju zbirke „Moramo razgovarati“ pisalo je: „Dramska snaga se ostvaruje dijalozima i karakterima likova danima tako uvjerljivo da ih možemo čuti kako stupaju i uzdišu u svojim sobama, kako im krv šumi u ušima dok ne čuju sugovornika (ili kako se prave da ga ne čuju). No, premda su dijalozi nosivi element ovih priča, puno važnije od njih su šutnje i rasjedi u razgovoru, mimoilaženja govornika, tišina.“

Uživajte u klasičnoj, jer to su one uvijek moderne i aktualne knjige, „Moramo razgovarati“.

Kruno Lokotar

Tanja Mravak je rođena 17. listopada 1974. u Sinju. Živi i radi u Sinju i Splitu. Zaposlena je u Centru za autizam u Splitu na mjestu voditelja skupine. Diplomirana je učiteljica i magistra defektologije.

Priznanja za svoj rad dobila je osvajanjem nagrade na natječaju "Ekran priče 05″ i druge nagrade na "Pričiginu 2010″. Objavljivala je u Temi, Zarezu, Morskom prasetu i The Split Mind. Njezine su priče uvrštene u antologije najboljih hrvatskih priča 2005. u izboru Jagne Pogačnik i 2006. u izboru Miljenka Jergovića. Objavila je nagrađivanu zbirku priča ''Moramo razgovarati'' (Algoritam, 2010) i zbirku priča "Naša žena" (Hena com, 2017).

Dobitnica je Nagrade Prozak 2009., Nagrade Jutarnjeg lista za najbolje prozno djelo 2010., Nagrade Slavić za autorski prvijenac, Društva hrvatskih književnika te Posebnog priznanja Slobodne Dalmacije za kulturu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –