Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Veronica Roth

Razdvojene sudbine

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • Prijevod: Dalibor Dobrić
  • 10/2018.
  • 424 str., meki uvez
  • ISBN 9789533551951
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Razdvojene sudbine" su nastavak duologije "Ureži znak smrti" Veronice Roth, autorice bestselera "Različita".  U "Razdvojenim sudbinama" Veronica Roth otkriva kako Cyra i Akos ispunjavaju svoju sudbinu...

"Razdvojene sudbine" maštovita je i napeta priča o nadi i otporu ispričana iz perspektive dva glavna i dva sporedna lika. Sudbina je Akosa i Cyru spojila. Sada će ih razdvojiti. Životi Cyre Noavek i Akosa Keresetha određeni su sudbinom koja im je prorečena pri rođenju. Kad je jednom određena, sudbini se ne može izbjeći. Akos je zaljubljen u Cyru unatoč tome što mu je sudbina unaprijed određena: da će umrijeti služeći Cyrinoj obitelji. A kad Cyrin otac Lazmet Noavek - bezdušni tiranin za kojeg se vjerovalo da je mrtav - ponovno zavlada narodom Šoteta, Akos je siguran da to za njega znači skoru i neizbježnu smrt.

Kad Lazmet pokrene barbarski rat, Cyra i Akos ga očajnički i pod svaku cijenu nastoje zaustaviti. Za Cyru to može značiti da će morati oduzeti život čovjeku koji možda jest, a možda i nije njezin otac. Za Akosa to može značiti da će morati žrtvovati vlastiti život. U zapanjujućem preokretu njih dvoje će otkriti kako sudbina određuje njihove živote na najneočekivanije načine.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –