Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Christopher Clark

Mjesečari : Kako je Europa krenula u rat 1914.

  • Nakladnik: Vuković & Runjić
  • Prijevod: Marinko Raos
  • 11/2018.
  • 688 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532861860
  • Cijena: 39.82 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Trenuci kada je Gavrilo Princip iskoračio pred automobil Franje Ferdinanda i ustrijelio austrijskog prijestolonasljednika i njegovu suprugu bili su možda najkobniji u novijoj svjetskoj povijesti. Taj nevjerojatno djelotvoran teroristički čin ostvarit će sve svoje ciljeve: oslobodit će Bosnu i Hercegovinu od habsburške vlasti i stvoriti moćnu i novu Srbiju, no pritom će srušiti četiri velika carstva, odnijeti milijune žrtava i uništiti cijelu civilizaciju. Zašto je naoko bogata i samozadovoljna Europa bila tako izložena posljedicama tog atentata?

Christopher Clark u knjizi “Mjesečari: kako je Europa krenula u rat 1914.” daje novu verziju priče o izbijanju Prvog svjetskog rata i njegovim uzrocima, te prije svega pokazuje kako je nedostatak razumijevanja za kaotične i gotovo genocidne ratove na Balkanu Europu gurnuo u katastrofu.

Knjiga je to koja je  obilježila brojne diskusije o uzrocima i odgovornosti za izbijanje Prvog svjetskog rata povodom njegove stogodišnjice. "Posljednjih su desetljeća mnogi autori pokušavali za katastrofu Prvog svjetskog rata okriviti Njemačku. Clark se uvjerljivo vraća starijem pristupu i opisuje političare mnogih zemalja kako zajedničkim snagama slijepo teturaju u rat. " (Stephen Howe)

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –