Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Damjan Abou Aldan

Metodika zdrastvene njege

  • Nakladnik: Medicinska naklada
  • 04/2019.
  • 410 str., meki uvez
  • ISBN 9789531768580
  • Cijena: 30.66 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sestrinstvo u Republici Hrvatskoj najintenzivnije promjene doživljava u segmentu obrazovanja. Relativno mlada disciplina, koja još pokušava odrediti najprimjereniji teorijski okvir, neprekidno se obrazovno prilagođuje unutarprofesionalnim kriterijima uvjetovanima brzim društveno-zdravstvenim izmjenama koje utječu na svaki segment rada medicinskih sestara.

Obrazovanje medicinskih sestara u Republici Hrvatskoj, koje će uskoro obilježiti stoljetnu tradiciju, u proteklih 10 godina doživjelo je izrazite preobrazbe - od uvođenja jedinstvenoga srednjoškolskog kurikula, preko sveučilišnog obrazovanja, do, konačno, prvih medicinskih sestara doktorica/doktora znanosti. Zasigurno će se ulazak u novo tisućljeće promatrati kao prekretnica u sestrinskoj profesiji. Ipak, o obrazovanju medicinskih sestara, kao najautonomnijem segmentu sestrinske profesije, do sada je bilo malo publiciranih radova.

Sama spoznaja o kvantitativnoj ekspanziji obrazovnih programa neminovno dovodi do potrebe da se što više ljudi uključi u sustav poučavanja, što nikako nije moguće bez novih znanja i vještina upravo u tom području. Poticaji za izradu ove knjige bili su višestruki pogotovo kada smo na brojnim susretima izmjenjivali dragocjena iskustva koja bi vrijedilo zabilježiti.

Tekst knjige namijenjen je svima koji svoje profesionalne izazove vide u poučavanju – nastavnicima zdravstvene njege, medicinskim sestrama mentorima učenika i studenata, studentima sestrinstva i svima onima koji smatraju da svoju nastavničku praksu mogu poboljšati.   

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –