Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Agustín Martínez

Planina straha

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Silvana Roglić
  • 04/2019.
  • 448 str., meki uvez
  • ISBN 9789533438191
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Roman "Planina straha" Agustína Martíneza počinje nestankom dvije jedanaestogodišnje djevojčice, Ana i Lucía, na povratku iz škole u Monteperdidu, izoliranom selu okruženom surovom prirodom u brdovitim Pirenejima. Nakon opsežne potrage i neuspješnih pokušaja lokalne policije u pronalaženju bilo kakvog traga, slučaj nije riješen, a stanovnici mjesta i dalje su obilježeni tragedijom. 

Pet godina poslije dogodila se prometna nesreća – u klancu nedaleko od Monteperdida pronađena je Ana kao putnica u slupanom automobilu i s ozbiljnim ozljedama glave. Započinje utrka s vremenom u spašavanju Lucíje, druge nestale djevojčice. U mjesto stižu mlada policijska inspektorica Sara Campos i njezin šef Santiago Baín kako bi pomogli lokalnoj policiji, a slučaj nestalih djevojčica ponovno se otvara. Tko je nastradali muškarac koji je upravljao autom u kojem je pronađena Ana i je li on oteo djevojčice? A što je s Lucíjom?

Odgovori na ova pitanja skrivaju užasne događaje koje će neki stanovnici Monteperdida grčevito pokušavati zadržati u tajnosti…

Agustín Martínez odvodi nas s pravoga puta i donosi nam pregršt neočekivanih obrata.
Sächische Zeitung

Napet, emotivan psihološki triler filmskoga ritma i pun iznenađenja.
El País

Agustín Martínez obnavlja žanr trilera zahvaljujući kompleksnim likovima i mučnoj atmosferi nalik na surovu prirodu Pireneja koja uokviruje radnju.
L'Express

Agustín Martínez (1975.) španjolski je scenarist i pisac. Diplomirao je dramaturgiju na Sveučilištu Complutense u Madridu. Radio je u marketinškoj industriji prije nego što se u potpunosti posvetio pisanju. Autor je brojnih scenarija za kratke filmove i televizijske serije.

Roman "Planina straha" (Monteperdido, 2015.) njegov je književni prvijenac po kojem je već snimljena i TV-serija.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –