Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Holly Ringland

Izgubljeno cvijeće Alice Hart

  • Nakladnik: Znanje
  • Prijevod: Lidija Toman
  • 05/2019.
  • 338 str., meki uvez
  • ISBN 9789533438702
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

"Izgubljeno cvijeće Alice Hart" (The Lost Flowers of Alice Hart) autorice Holly Ringland kompleksan je književni prvijenac o ljubavi, gubitku, izdaji i iskupljenju što ga omogućuje pričanje priča, a smješten je u drevni mitski krajolik australskih pustinjskih ravnica. Pisan promišljeno, dražesno i lirski, roman slijedi put glavne junakinje Alice koja će snagom duha izbrisati obrasce nasilja i patnje svoje prošlosti.

Devetogodišnja Alice Hart odrasta u domu na osami, između polja šećerne trske i mora, gdje je majčino veličanstveno cvijeće i njegove skrivene poruke štite od očevih mračnih raspoloženja. Nakon tragedije koja će joj zauvijek promijeniti život, Alice odlazi živjeti s bakom, za koju dotad nije ni znala da postoji, na farmu autohtonog australskog cvijeća. Ova farma pruža utočište ženama koje su, poput Alice, izgubljene i slomljene. Prema viktorijanskoj tradiciji, svaki cvijet ima značenje i kako se Alice pomalo privikava na svoj novi život, počinje se služiti jezikom cvijeća da iskaže ono što je teško reći riječima. 

Kad Alice odraste u mladu ženu, obiteljske tajne i izdaje dovode je do spoznaje da cvijeće ipak ne može ispričati neke priče. Ako želi slobodu za kakvom žudi, Alice će morati skupiti hrabrost da prigrli onu najsnažniju priču - o  sebi.

Izgubljeno cvijeće Alice Hart put oporavka i preobrazbe pripovijeda i magično i realno, i razdire i sklapa čitatelja, tjerajući ga da čitanje – ne samo pisanje! – pretvori u kreativan proces. Malo je romana koji vas otvore do ranjivosti a da ranjivost nije "vitalni organ koji se nalazi izvan vašeg tijela". Roman Holly Ringland to čini tako da vam najprije iščupa srce pa ga vrati na mjesto. - Tanja Tolić, Najbolje knjige

Holly Ringland odrastala je bosonoga u majčinom tropskom vrtu u jugoistočnom Queenslandu. Kad joj je bilo devet, njezina obitelj otisnula se na dvogodišnje putovanje kamperom po nacionalnim parkovima Sjeverne Amerike. To iskustvo pobudilo je Hollyno vječno zanimanje za kulture i priče. U svojim dvadesetima četiri je godine radila u jednoj urođeničkoj zajednici u pustinji središnje Australije. Godine 2009. preselila se Englesku, a 2011. magistrirala je kreativno pisanje na Sveučilištu u Manchesteru. Danas polovicu svog vremena provodi u Ujedinjenom Kraljevstvu, a polovicu u rodnoj Australiji. Hollyni eseji i kratke priče objavljivane su u brojnim antologijama i književnim časopisima.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –