Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vanessa Montfort

Žene koje kupuju cvijeće

  • Nakladnik: Fraktura
  • Prijevod: Silvana Roglić
  • 06/2019.
  • 360 str., meki uvez
  • ISBN 9789533581408
  • Cijena: 18.45 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

U malenom kvartu u središtu Madrida prepunom kazališta i galerija, u kojem žive moderni ljudi različita kova, a arheolozi tragaju za Cervantesovim kostima, u cvjećarnici poetskog imena Anđelov vrt, kod tajnovite Olivije, pet žena kupuje cvijeće. No nijedna ga ne kupuje za sebe: jedna za svoju tajnu ljubav, druga za ured, treća da ga slika, četvrta za klijente, a posljednja za pokojnika.

To su:

  • Marina – pati od sindroma suvozača: izgubljena je jer je ostala bez kapetana svog života;
  • Casandra – njezin je hendikep što je superwomanica: važniji joj je profesionalni uspjeh od privatnoga;
  • Gala – čvrsto zastupa uvjerenje: žena danas ima sva prava, osim da stari;
  • Aurora – istinska je Trpiružica: što je više boli, to je zaljubljenija;
  • Victoria – odlučila je biti sve: najbolja majka, najbolja radnica, najbolja kći; dakle svemoćnost je njezin sindrom.

"Žene koje kupuju cvijeće" zabavna je, romantična i uzbudljiva priča o prijateljstvu pet potpuno različitih žena i njihovoj potrazi za neovisnošću i ostvarenjem snova. Vanessa Montfort pomirila je naizgled nemoguće: njezin je roman pitak za čitanje, a dubok za promišljanje.

Skupina žena kakvu bih u stvarnom životu voljela imati kao prijateljice. Tekst je čaroban i čita se u dahu.
Blog Anika Entre Libros

Napet, dramatičan, zabavan, krepkih i lijepih dijaloga, istančan i uzbudljiv, ovaj roman Vanesse Montfort dokazuje koliko široki mogu biti registri u književnosti.
Adolfo Garcia Ortega

Strastven roman koji te zaokupi, uz koji ćeš se smijati i koji će te uzbuditi.
Rosa Montero

Vanessa Montfort (1975.) španjolska je spisateljica, dramatičarka i novinarka. Za svoj prvi roman "El Ingrediente Secreto" dobila je 2006. nagradu za mlade pisce XI Ateneo de Sevilla. Autorica je scenarija "Quijote Show" (2000.), "Paisaje Transportado" (2003.), "Estábamos destinadas a ser ángeles" (2006.), eseja "De Galatea a Barbie: autómatas, robots y otras figuras de la construcción femenina" (2009.) i više nagrađivanih romana: "Mitología de Nueva York" (2010.), "La leyenda de la isla sin voz" (2014.) i "El sueño de la crisálida" (2019.).

Njezin roman "Žene koje kupuju cvijeće" (Mujeres que compran flores, 2016.) doživio je brojna izdanja u Španjolskoj – u samo pet mjeseci čak sedam izdanja – i preveden je na više svjetskih jezika. Posljednjih je godina uglavnom posvećena književnosti te održava radionice za pisce u Španjolskoj i diljem svijeta.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –