Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Andrea Beaty

Ada Vijugica, znanstvenica

  • Nakladnik: Profil
  • Prijevod: Ozren Doležal
  • Ilustracije: David Roberts
  • 06/2019.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533136790
  • Cijena: 10.49 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Ada je marljivo prvog proljetnog dana
istraživala zvuke na koje zakriještat će vrana,
no uto je grozan smrad opali po nosu,
odvratan vonj nakostriješi joj kosu.
„Znanosti mi!“ reče Ada zamišljeno češkajući bradu.
„Što bi moglo biti uzrok tom stravičnom smradu?“

I tu započinje Adino neumorno istraživanje koje jedva prate njezini iscrpljeni roditelji. No, u trenu kada shvaćaju da Ada svakim danom postavlja sve više pitanja i da se ta glava promijeniti neće, daju joj svoju punu podršku i Ada Vijugica cvjeta kao znanstvenica.

Dakle, Ada. Djevojčica neizmjerne mašte i želje za znanjem ne prestaje postavljati pitanja. Kada joj se kuća ispunila nekim čudnim smradom, odlučna je pronaći izvor i srediti stvar. Znanstvenim eksperimentom stvorila je još veći nered, ali ni to je neće spriječiti da donese zaključke, da pogriješi i pokuša ponovno. Važan je trenutak kada shvaća da pitanja otvaraju još više pitanja, ali da nikad ne treba odustati od potrage za odgovorima. Njezina znatiželja, ali i podrška obitelji i okoline, daju joj krila da se razvija.

Ova iznimna slikovnica o vrlo znatiželjnoj i kreativnoj djevojčici koja želi i, jednostavno, mora objasniti svijet koji je okružuje, trebala bi biti neizostavan dio svake dječje biblioteke. To je jedna od onih knjiga koje će se zasigurno i puno puta pročitati, naizust ponavljati, prepričavati, preporučivati, a i darivati. Čaroliju u njoj stvaraju i rime, divan glavni lik, ali i pouke koje prenosi. Ova slikovnica slavi upornost i strast za znanjem.

Ada je inspirirana znanstvenicama poput Ade Lovelace i Marie Curie. Ona slavi žensku snagu i moć znanosti te je izvor inspiracije svim djevojčicama koje se žele baviti znanošću. “Ada Vijugica, znanstvenica” osvojila je svijet te je bila bestseler broj 1 New York Timesa, Wall Street Journala i USA Todaya.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –