Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Kovač, ili o majstortsvu : Zbornik radova, Peti Dani Mirka Kovača, Rovinj, 2018.

  • Nakladnik: Fraktura
  • Urednik: Seid Serdarević
  • 09/2019.
  • 280 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533581644
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Mirko Kovač bio je, bez sumnje, jedan od onih pisaca čije djelo ostaje generacijama iza pisca da bi se proučavalo, da bi se o njemu raspravljalo. Kovač je bio i ostao vrstan romanopisac, kratkopričaš, scenarist, esejist i dramatičar. U svakom segmentu svoga rada trudio se dati najbolje, što njegovo djelo i pokazuje.

Tijekom petih Dana Mirka Kovača u Rovinju 2018. niz je znanstvenika, književnih kritičara, pisaca, urednika i redatelja (Branko Kukić, Katarina Luketić, Zdravko Zima, Mića Vujičić, Enver Kazaz, Davor Beganović, Nedžad Ibrahimović, Nebojša Lujanović, Ivan Lovrenović, Srđan V. Tešin, Milan Rakovac, Radmila Vojvodić, Pavle Goranović i Dragan Markovina) iznosio svoje poglede i razmišljanja o opusu Mirka Kovača. Ti su radovi sabrani ovdje pod naslovom "Kovač, ili o majstorstvu".

Oni su samo jedan mogući pogled na Kovačevo djelo, propituju ga kritički i promišljeno te pokazuju da se djelo, posebno ono poput Kovačeva, može sagledavati iz više perspektiva i da izmiče, upravo jer je majstorski napisano, svakom konačnome sudu.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –