Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Clive Gifford

Roboti

  • Nakladnik: Školska knjiga
  • Prijevod: Vedran Pavlić
  • 11/2019.
  • 32 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789530620599
  • Cijena: 9.16 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Jeste li spremni s pomoću tehnologije proširene stvarnosti istražiti čudesan svijet robota? Prizori robota iz knjige oživjet će u besplatnoj aplikaciji, a potreban vam je samo pametni telefon ili tablet!

Knjiga "Roboti" Clivea Gifforda, savršen spoj tiskane knjige i digitalne animacije, otkriva mladim čitateljima zanimljiv i kompleksan svijet robota. Autor uvodi mlade čitatelje u svijet robota opisujući poslove koje obavljaju, grane industrije u kojima imaju neizostavnu ulogu te tko ih i na koji način programira. Doznajte kakvi su radnici u usporedbi s ljudima i otkrijte njihove prednosti i nedostatke.

Autor prikazuje čudesan svijet robota koji mogu obavljati najrazličitije zadaće od sklapanja automobilskih karoserija, rada na različitim pozicijama u tvornicama, preko izvođenja kućanskih poslova, sve do špijuniranja, sudjelovanja u borbama, spašavanja ili istraživanja svemira. Najintrigantija skupina humanoidnih društvenih robota zadivljuje zahvaljujući brzom napretku tehnologije. Potičući znatiželju i želju za istraživanjem, autor otvara pitanje o tome što nam donosi budućnost s robotima i je li pojava vozila bez vozača najava potpuno novoga doba u kojem će roboti postati neizostavan dio svakodnevnoga života.

Besplatna aplikacija Roboti važan je i neizostavan dio istraživanja svijeta robota. S pomoću besplatne aplikacije proširene stvarnosti roboti će oživjeti pred očima čitatelja. Pokrenite aplikaciju i doživite četiri fantastična virtualna iskustva: sastavite svog robota, a zatim s prijateljem koji će na svojem uređaju osmisliti svojega robota organizirajte borbu i odmjerite snage, pokrenite bespilotnu letjelicu i upravljajte njezinim letom, oživite humanoidnog robota, pokrenite ga i fotografirajte se s njim! 

Dob: 9+


Koncept proširene stvarnosti koja obogaćuje knjigu tvrtke Digital Magic osvojio je posebnu nagradu žirija BOLOGNA RAGAZZI DIGITAL AWARDS 2018.

Clive Gifford iskusan je novinar i autor više od 200 knjiga različitih popularno-znanstvenih tema za djecu i odrasle. Osvojio je mnogobrojne nagrade za svoje knjige u kojima najviše voli donositi znanstvene činjenice na zabavan i intrigantan način. Posebno ga zanima razvoj i uloga robota u društvu, baš kao i primjena znanstvenih spoznaja u svakodnevnom životu. 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –