Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Roddy Doyle

Paddy Clarke ha ha ha

  • Nakladnik: Opus Gradna
  • Prijevod: Tomislav Zagoda
  • 12/2019.
  • 280 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789538124228
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Godina je 1968. Patrick Clarke ima deset godina. Voli Geronima, televizijske serije i miris termofora. Ne podnosi svoga mlađeg brata Sinbada. Najbolji mu je prijatelj Kevin. Njihova su imena zapisana u betonu posvuda po Barrytownu, četvrti u sjevernom Dublinu. Igraju nogomet, glume gubavce i skaču u more...

Ali zašto mu nitko nije priskočio u pomoć kad ga je Charles Leavy premlatio? Zašto se mama i tata stalno svađaju, i pretvaraju se da je sve u redu? Paddy vidi sve, ali razumije sve manje...


Roman "Paddy Clarke ha ha ha" Roddyja Doylea osvojio je prestižnu nagradu The Man Booker 1993. godine! Zabavan i bolan, roman opisuje pobjede, poraze i zbunjenost dječaka svijetom u kojem se komešaju nježnost i okrutnost, neprijateljstvo i ljubav.

Trijumf književnosti… roman koji potvrđuje da je Doyle najbolji pisac svoje generacije.
Nick Hornby

Ovo je jedan od najizazovnijih romana koje sam čitao. Briljantan stil i savršena zapažanja.
Joseph O’Connor

Iskreno, urnebesno smiješno i ponekad bolno tužno.
Spectator

Roddy Doyle suvremeni je irski književnik. Rođen je 1958. u Dublinu. Nakon što je diplomirao na Sveučilištu u Dublinu, neko je vrijeme radio kao učitelj engleskoga jezika i geografije. Autor je brojnih romana za odrasle i djecu, drama, scenarija i kratkih priča. Prema nekoliko njegovih romana snimljeni su filmovi (prvi je "The Commitments" iz 1991.).

Njegove su priče smještene u Irsku i opisuju život nižeg i srednjeg građanskog sloja. Glavno obilježje njegova stila su autentični dijalozi uz korištenje slanga i irsko-engleskog dijalekta. Godine 1993. dobio je nagradu The Man Booker Prize za roman "Paddy Clarke ha ha ha".

Osnivač je centra za kreativno pisanje „Fighting Word“ 2009. godine u Dublinu. Centar je otvoren za polaznike svih uzrasta i potpuno je besplatan.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –