Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Jasna Horvat Josipa Mijoč

Istraživački SPaSS

  • Nakladnik: Naklada Ljevak
  • 12/2019.
  • 568 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533553382
  • Cijena: 38.36 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Knjiga "Istraživački SPaSS"  autorica Jasne Horvat i Josipe Mijoč svojim skraćenicama šalje temeljnu poruku o namjeni, a to je pružanje Sustavne Potpore Analizama Statističkih Skupova. Popularno pisana, opremljena QR kodovima, snimkama zaslona računala, koracima analitičkih procedura, primjerima i savjetima, knjiga je to namijenjena osnovnim korisnicima SPSS-a.

U 24 poglavlja knjige istraživačkom se procesu prilazi kao strateškoj igri čiji se ishodi ostvaraju ovladavanjem poglavljima, odnosno, razvojem istraživačkih i metodoloških vještina. Rubnice ispunjene savjetima, citatima i dosjetkama ohrabrenje su najširoj akademskoj zajednici u svladavanju koraka potrebnih za samostalno provođenje znanstveno-istraživačkih studija. Autorice u knjizi koriste hrvatsko nazivlje SPSS-ovih procedura i izlaznih rezultata.


"Statistika u korijenu svojega imena sadrži informaciju o temeljnoj nakani: doznavanju sta­-nja poj ava koje su predmetom istraživanja. Knjiga 'Istraživački SPaSS' osigurava osposobljavanje njezinih čitatelja za provođenje statističkih analiza kojima bi se doznalo stanje analizirane pojave, ali i više od toga – djelo je to koje će osigurati provođenja testiranja parametara, odnosno donošenje zaključaka o postavljenim hipotezama. Tako postavljen cilj pri pisanju ovoga iznimnoga djela osigurava njegovu široku primjenu i ono što je za svako društvo najvažnije: osposobljavanje čitatelja da samostalno posegne za provođenjem složenih statističkih analiza, a u cilju stvaranja informacija o „stanjima“ pojava kojima su istraživači okruženi i kojima su posvećeni. 'Istraživački SPaSS' djelo je koje širi znanstveno-­istraživačku pismenost te je upravo iz tog razloga od izrazite koristi za društvo u cjelini.“

prof. dr. sc. Suzana Marković


"Knjiga 'Istraživački SPaSS' posebno je vrijedna jer vodi brigu o čitateljima (istraživačima i znanstvenicima) te ih na različite načine upućuje o mogućnostima provjeravanja postavljenih hipoteza. Pritom autorice suvremenoj metodologiji pristupaju kao predmetu svojih znanstvenih promišljanja te se na temelju tako koncipiranoga djela čitatelj stavlja u proaktivnu ulogu. Na temelju prezentiranih rezultata većeg broja kompleksnih istraživanja autorice oprimjeruju teorijske postavke kao i mogućnosti programa SPSS koji predstavljaju. Snimkama zaslona računala pojašnjavaju korake, a QR kodovima čitatelja vode do korisnih poveznica. Knjiga 'Istraživački SPaSS' posjeduje znanstvenu i primjenjivu dimenziju, što je njezina velika vrijednost.“ i

izv. prof. dr. sc. Ana Štambuk

Jasna Horvat (1966.) hrvatska je književnica, teoretičarka kulture i znanstvenica iz grane kvantitativne ekonomije. Prvi ciklus njezina književnog stvaralaštva poetski interpretira mitološke teme (Izgubljena vila, 2002., Alemperkina kazivanja, 2005. i Krijesnici, 2009.) dok epistolorani roman (Pismo u pi­smu iz 2008. – suatorstvo s Irenom Vrkljan) najavljuje drugi ciklus i pet romana studija (Az, 2009., Bizarij, 2009., Auron, 2011., Vilikon, 2012., Alikvot, 2014., Atanor, 2017.). Književni diskurs Jasne Horvat odlikuje propitivanje književnih potencijala, nadahnutost baštinskim sadržajima i nesvakidašnja imaginacija.

Roman "Az" nagrađen je prestižnom nagradom Josip Juraj Strossmayer Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za književnost 2010. godine, a Pečat Grada Osijeka 2011. godine dodijeljen joj je za osobita ostvarenja na području književnosti.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –