Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Želimir Hercigonja

Van Goghovi suncokreti

  • Nakladnik: Naklada Haid
  • 11/2005.
  • 294 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9536897539
  • Cijena: 90.00 kn
  • Cijene knjiga samo su informativnog karaktera. Knjige potražite u knjižarama ili u knjižnicama.
»Van Goghovi suncokreti« roman su iz života zagrebačke mladeži, točnije života onih koji su dobnu granicu mladosti produžili negdje do tridesetih, ne završavajući fakultete i ne sređujući svoj privatni i profesionalni život. Pisan iz pozicije glavnog junaka, Crnog, nezavršenog studenta politologije i lovca na trofeje u krevetu koji se ipak povremeno zna doista zaljubiti i otkriti svoju više nego romantičnu stranu, roman donosi čitavu galeriju likova koji se kreću oko glavnog junaka i susreću po zagrebačkim kafićima, zajedničkim tulumima ili na ulicama grada. Prvi dojam snažno evocira pripadnost onim proznim naslovima koje smještamo u ladicu proze u trapericama.

Želimir Hercigonja znani je i cijenjeni hrvatski pisac, ponajprije za djecu. Temeljnom je naobrazbom diplomirani pravnik te dugi niz godina radi u svojoj struci koja je počesto suhoparna, ali od nečega se mora i živjeti, zar ne?! Član je dviju umjetničkih udruga: Hrvatskoga društva pisaca i Hrvatskoga društva književnika za djecu i mlade. Do sada je objavio tridesetak knjiga jer se književnim umjetničkim stvaralaštvom bavi već dvadesetak godina. Pet njegovih djela uvršteno je u lektirni popis djela za osnovnoškolce Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta (Vodenjak i stara kruška, Prašnjavko, Poštar Zeko Brzonogi, Kjel – crna labud ptica i Tajni leksikon).

U slobodno se vrijeme već godinama druži s labudovima na jezerima na zagrebačkoj Savici i štiti ih te je bio prilično ponosan kada su ga jedne od najčitanijih hrvatskih tiskovina proglasile „šaptačem labudova“ i posvetile članak njegovu višegodišnjem druženju s tim prekrasnim kraljevskim pticama. U suradnji sa zagrebačkim Zoološkim vrtom i njegovom glavnom veterinarkom gđom Ingeborg svake godine sudjeluje u zbrinjavanju i liječenju povrijeđenih i bolesnih labudova.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Komentari –

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve knjige –