Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
J. Douglas Kenyon

Zabranjena povijest : Pretpovijesne tehnologije, izvanzemaljska intervencija i prešućeno podrijetlo civilizacije

  • Nakladnik: Stari grad
  • Prijevod: Vesna Valenčić
  • 03/2006.
  • 368, tvrdi uvez
  • ISBN 9536716453
  • Cijena: 29.20 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Pisac i urednik J. Douglas Kenyon je za knjigu “Zabranjena povijest” izabrao četrdeset dva eseja iz časopisa “Atlantis Rising” kako bi čitateljima pružio pregled stavova nekih od ključnih mislilaca u današnjoj žestokoj raspravi o drevnim zagonetkama i alternativnoj povijesti. Suradnici su, između ostalih, Robert Schoch, Rand Flem-Ath, Moira Timms, Frank Joseph, Christopher Dunn i Will Hart, a svi su oni odigrali glavne uloge, u postavljanju izazova pred službenu znanstvenu zajednicu da iznova prouči svoje pretpostavke o zaboravljenom podrijetlu, te su ih natjerali da uzmu u obzir mogućnost otvorene rasprave - bez obzira na posljedice za postojeću paradigmu.

Kenvon je pomno sastavio zbirku materijala, koji podupiru sve naglašeniji izazov tako zastarjelim načinima razmišljanja, kao što su darvinizam i kreacionizam, a svaki se prilog nadovezuje na rad ostalih autora. Na ovim se stranicama istražuju najnovija otkrića i ideje koje se odnose na tako vječno kontroverzne teme kao što su Atlantida, piramide, izvanzemaljski utjecaj, te su postavljena mnoga provokativna pitanja. Ono što se pojavljuje su promišljeni argumenti, koji podupiru teze o mnogo većoj starosti civilizacije, uvjerljive tvrdnje o postojanju napredne tehnologije u pretpovijesti, te golemi, a ipak nezamjenjivi obrisi izgubljenog izvora svjetske kulture. Ti alternativni argumenti, nekoć marginalizirani, sada stječu kredibilitet i poštovanje.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –