Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Grupa autora

Zagrob : Zbirka hrvatskog horora

  • Nakladnik: Mentor
  • Urednik: Tatjana Jambrišak, Darko Vrban
  • 05/2006.
  • 238, meki uvez
  • ISBN 9537113213
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Zbirka “Zagrob” donosi nam 13 (je li koincidencija?) horror priča, jedan esej o horroru te nekoliko pjesama. S izuzetkom eseja, sve objavljeni radovi napisali su hrvatski autori, a jedna od urednika zbirke, Tatjana Jambrišak, ističe kako su objavljeni radovi odabrani iz neočekivano velikog broja pristiglih na natječaj. To govori o neobično velikom interesu domaćih autora za pisanje horrora, što je moguće izazvano i manjkom medija za objavljivanje takvih djela kod nas. Uz neizbježne teme poput vampira i zombija, autori su donijeli i niz manje očekivanih “oruđa” za izazivanje nelagode u čitatelja, što možete i sami otkriti čitajući zbirku “Zagrob”.

U “Zagrobu” vas redom plaše: Daniel Bogdanović ("87. kilometar"), Irena Rašeta ("Cabrón"), Zoran Krušvar ("Štićenici"), Darko Macan ("Dvorište okupano suncem"), Ivan Dokaza ("Glad"), Dubravko Soher ("3 mačke i ..."), Snježana Novaković ("Vučje bratstvo"), Dario Rukavina ("Gospodar gore"), Tatjana Jambrišak ("Kaput od ljudske kože"), Parsifal Pogan ("Vodeći ljubav s vinom u snijegu prolivenim ..."), Igor Mavrin ("Zombi TV©"), Tvrtko Štuka ("Prva krv: Vjenčanje u bijelom"), David Kelečić ("Ženska glavo ..."), Iva Šakić Ristić ("Krv i pijesak" te Oto Oltvanji (esej o hororu "Posečen na papir").

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –